Mainos

CNN: Venäjällä voi olla vahingollisia tietoja Trumpista – media julkisti asiakirjan, jossa kerrotaan seksivideoista ja suhteista Venäjälle

Venäjällä on tietoja, jotka voivat olla vahingollisia Yhdysvaltain tulevalle presidentille Donald Trumpille, uutisoi CNN. Uutiskanavan mukaan Venäjällä olisi raskauttavia tietoja Trumpin taloudesta ja yksityiselämästä. 

Trump kiirehti heti kiistämään uutisen tviitissään. Hän syytti väitteen julkistajia "poliittisesta noitavainosta". 

– Valeuutisia - totaalinen poliittinen noitavaino, Trump kirjoitti. 

CNN kertoi, että Yhdysvaltain tiedustelutahot esittelivät salaisiksi luokitellut dokumentit Venäjän hankkimista tiedoista viime viikolla sekä Trumpille että väistyvälle presidentille Barack Obamalle. Samassa yhteydessä esiteltiin raportti Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain marraskuun presidentinvaaleihin. 

Trumpille ja Obamalle esitellyt tiedot on saatu ainakin osittain henkilöltä, joka on aiemmin työskennellyt Britannian tiedustelupalvelussa. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset pitävät häntä luotettavana. 

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI selvittää CNN:n mukaan Trumpia koskevia tietoja. 

Senaattori: Räjähdysherkkiä syytöksiä 

Usea Yhdysvaltain media on nyt julkistanut 35-sivuisen asiakirjan, johon maan tiedustelutahojen kokoama yhteenveto perustuu. Sen kerrotaan sisältävän Trumpin kannalta hyvin arkaluonteista materiaalia. Asiakirjan väitetään kiertäneen Washingtonin poliittisissa piireissä jo kuukausien ajan. 

Asiakirja kertoo seksivideoista, jotka väitetään nauhoitetun Trumpin tavatessa prostituoituja moskovalaisessa hotellissa vuonna 2013. Asiakirja niin ikään viittaa siihen, että Venäjän viranomaiset ehdottivat Trumpille rahakkaita sopimuksia saadakseen vaikutusvaltaa miljardööriin. 

Yhteenveto lisäksi kertoo, että Trumpin vaalikampanjan edustajien ja Venäjän hallinnon välikäsien kesken oli säännöllistä tietojen vaihtoa Yhdysvaltain vaalikampanjan aikana. 

Demokraattipuolueen senaattori Chris Coons kommentoi tilannetta CNN:lle. 

– Jos nämä syytteet osoittautuvat paikkansa pitäviksi, se olisi todella sokeeraavaa. Se olisi räjähdysherkkää, Coons arvioi. 

Reid vaati FBI:ta kertomaan 

Senaatin demokraattiryhmän vetäjä Harry Reid lähetti viikkoa ennen presidentinvaaleja FBI:n johtajalle James Comeylle kirjeen, jossa hän vaati tätä tuomaan ennen vaaleja julki tiedot Trumpia koskevista epäilyistä. Reid yksilöi, että epäilyt koskivat Trumpin ja tämän keskeisten avustajien yhteistyötä Venäjän hallinnon kanssa. 

Comey ei tuonut tietoja julki. Hänen sen sijaan katsotaan vahingoittaneen vastaehdokas Hillary Clintonin kampanjaa kertomalla, että FBI oli avannut uudelleen tutkinnat liittyen Clintonin sähköpostikohuun. 

Tiistaina Comeylta kysyttiin senaatissa, tutkiiko FBI Trumpin kampanjatiimin ja Venäjän välisiä yhteyksiä. Hän ei suostunut kommentoimaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.