WP: Trumpin konsernia vastaan on nostettu syytteet New Yorkissa

Donald Trump puhui kannattajilleen Ohiossa – Yhdysvaltain ex-presidentti jatkoi nykyhallinnon kritisoimista 1:16
Donald Trump puhui muutama päivä sitten kannattajilleen Ohiossa – ex-presidentti jatkoi nykyhallinnon kritisoimista.

Yhdysvaltojen New Yorkissa on nostettu rikossyytteet maan entisen presidentin Donald Trumpin konsernia ja sen talousjohtajaa vastaan. Asiasta kertoo yhdysvaltalaislehti Washington Post, joka pohjaa tietonsa syytteet tunteviin lähteisiin.

Trump Organizationia ja sen talousjohtajaa Allen Weisselbergiä vastaan nostetut syytteet on määrä julkistaa paikallista aikaa vasta torstaina iltapäivästä, eikä syytteistä ole tämän vuoksi vielä tarkkaa tietoa.

Tapausta tuntevat ihmiset ovat kuitenkin kertoneet keskiviikkona syytteiden liittyvän väitteisiin, joiden mukaan konsernin johdon etuuksista ei olisi maksettu veroja.

Weisselbergin on määrä antautua torstaiaamuna New Yorkin Manhattanin alueen piirisyyttäjän Cyrus Vancen toimistolle. Hänen odotetaan saavan myöhemmin torstaina syytteensä osavaltion tuomarin edessä.

Trump Organization on määrä asettaa niin ikään syytteeseen. Konsernia on oikeudessa edustamassa yksi sen asianajajista.

Trumpin ei odoteta saavan syytettä tällä viikolla

Tuoreista syytteistä päätti syyteharkintaa tekevä suuri valamiehistö. Syytteet ovat ensimmäiset Vancen ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin Letitia Jamesin aloittamista tutkinnoista kummunneet syytteet. Ne ovat lehden mukaan dramaattinen käänne pitkään kestäneissä tutkinnoissa.

Trump Organizationin ja Weisselbergin asianajajat eivät suostuneet antamaan kommenttia Washington Postille keskiviikkona.

Myös Vancen ja Jamesin edustajat kieltäytyivät kommentoimasta asiaa. Vance ja James lyöttäytyivät lehden mukaan aiemmin tänä vuonna yhteen tutkiakseen ex-presidentti Trumpin liiketoimintaa. Tätä ennen kumpikin oli edistänyt vuosien ajan omia tutkintojaan.

Asiaa tuntevien lähteiden mukaan Trumpin ei odoteta saavan itse syytettä tällä viikolla, eikä syytteitä ole tiedossa välittömästi myöskään hänen muulle lähipiirilleen. Syytteet voivat kuitenkin Washington Postin mukaan olla merkki liikemiehen oikeushuolien pahenemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat