Syyttäjät: Trumpia tutkitaan salaisten asiakirjojen käsittelyn vuoksi – näin ex-presidentti vastasi

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on tutkinnan kohteena salaisten asiakirjojen käsittelyn vuoksi. Syyttäjät ovat ilmoittaneet tutkinnasta Trumpin asianajajille.

Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat, kuten New York Times ja CNN. CNN:n lähteet ovat saaneet tiedon tutkinnasta ilmoittavasta kirjeestä ja sen sisällöstä mutta eivät ole itse nähneet kyseistä asiakirjaa.

Kahteen asiaa tuntevaan lähteeseen tietonsa pohjannut New York Times kirjoittaa, ettei ole selvää, milloin Trumpin edustajille on kerrottu ex-presidentin olevan tutkinnan kohteena.

Syyttäjien päätös ilmoittaa tutkinnasta Trumpille tekee selväksi sen, että tutkinnassa keskitytään Trumpin toimiin eikä vain hänen ympärillään oleviensa toimintaan.

Ilmoituksen katsotaan myös olevan tähän mennessä selkein merkki siitä, että syyttäjät saattavat olla etenemässä lähemmäksi syytteiden nostamista.

Tutkinta liittyy siihen, kuinka Trump oli käsitellyt salattuja asiakirjoja presidenttikautensa jälkeen.

Trump: En ole tehnyt mitään väärää

Oikeusministeri Merrick Garlandin nimittämä erikoissyyttäjä Jack Smith on tutkinut salattuja asiakirjoja, joita Trump oli säilönyt Floridassa sijaitsevaan Mar-a-Lagon kartanoonsa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI oli kärrännyt kartanosta noin 11  000 asiakirjaa viime vuoden elokuussa suoritetun kotietsinnän yhteydessä. Trumpia voidaan mahdollisesti syyttää oikeuden estämisestä, sillä hän oli yrittänyt kuukausien ajan estää asiakirjojen palauttamisen.

– Kukaan ei ole kertonut, että minua syytetään, eikä minua pitäisikään, koska en ole tehnyt MITÄÄN väärää, Trump vastasi mediatietoihin keskiviikkona omassa Truth Social -viestipalvelussaan.

Yhdysvaltalaismediat olivat lisäksi maanantaina kertoneet, että Trumpin asianajajat John Rowley, James Trusty ja Lindsey Halligan olivat tavanneet oikeusministeriön asianajajia. Toimittajat olivat nähneet kolmikon saapuvan ministeriön rakennukselle Washingtonissa, mutta asianajajat eivät olleet antaneet kommentteja.

Washington Post kertoi tuolloin, että Trumpin asianajajat olivat tulleet esittämään kantansa, ettei heidän asiakkaansa tulisi joutua syytteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat