Mainos

WP: FBI teki ilmoittamatta ratsian Trumpin entisen kampanjapäällikön kotiin – osa Venäjä-tutkintaa

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI teki ratsian presidentti Donald Trumpin entisen kampanjapäällikkö Paul Manafortin kotiin heinäkuun lopulla, kertoo Washington Post. Ratsia liittyi Venäjä-tutkintaan, jossa selvitetään, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltojen viime vuoden presidentinvaaleihin.

FBI:llä oli kotietsintälupa, eikä ratsiasta ilmeisesti kerrottu Manafortille etukäteen. Washington Postin lähteiden mukaan ratsia tehtiin päivä sen jälkeen, kun Manafort oli tavannut vapaaehtoisesti senaatin tiedustelukomitean henkilökuntaa.

Lehden mukaan FBI vei Manafortin kotoa useita asiakirjoja.

Manafortin tiedottaja vahvisti ratsian ABC Newsille. Tiedottajan mukaan Manafort teki yhteistyötä FBI:n kanssa.

Muistiinpanoja tapaamisesta venäläisasianajajan kanssa?

Venäjä-tutkimuksia lähellä olevat lähteet kertoivat Washington Postille, että FBI:n viemät asiakirjat sisälsivät tietoja, jota Manafort oli jo antanut kongressille.

– Jos FBI halusi asiakirjat, he olisivat voineet vain pyytää niitä ja Manafort olisi antanut ne heille, sanoi Valkoista taloa lähellä oleva lähde lehdelle.

Manafort on toimittanut asiakirjoja senaatin oikeuskomitealle ja senaatin tiedustelukomitealle. Washington Postin mukaan asiakirjat sisältävät muistiinpanoja, joita Manafort teki tapaamisessa Trumpin pojan Donald Trump Jr:n ja venäläisasianajajan kanssa viime vuoden heinäkuussa. Venäläisasianajajan oli kerrottu antavan demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Washington Postin mukaan Manafortin liittolaiset pelkäävät, että Venäjä-tutkintaa johtava erikoissyyttäjä Robert Mueller yrittää rakentaa Manafortia vastaan oikeusjutun, joka ei liity vuoden 2016 presidentinkampanjaan. Liittolaiset pelkäävät Muellerin yrittävän saada Manafortilta tietoja Trumpin lähipiiristä vastineeksi omien mahdollisten syytteidensä lieventämisestä.

Manafort irtisanoutui kampanjapäällikön tehtävästään pian sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisviestimet olivat kertoneet epäillyistä yhteyksistä hänen ja Venäjä-mielisen ukrainalaispuolueen välillä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.