Windows näyttää pian tietoja puhelimesta – toiminnolla on kuitenkin rajoituksensa

Microsoftin BUILD-tapahtumassa julkistamasta Your Phone -toiminnosta on nyt saatu lisätietoja, kertoo MSPowerUser. Nyt tiedämme enemmän esimerkiksi sovelluksen toiminnasta, mutta myös sen rajoituksista.

Your Phone pyrkii tekemään tietokoneen ja älypuhelimen yhteistoiminnasta saumattomampaa ja vähentämään tarvetta vaihdella kahden laitteen välillä. Itse sovellus koostuu kolmesta valikosta: ilmoituksille, valokuville sekä viesteille on omansa, ja ne kaikki mahdollistavat älypuhelimen sisällön käytön ja muokkauksen suoraan tietokoneella.

Ilmoitukset-valikosta voi loogisesti käsitellä ja kuitata älypuhelimen ilmoituksia, eikä mahdollisista muista toiminnoista toistaiseksi tiedetä enempää.

Valokuvien kautta on puolestaan mahdollista muokata ja katsella kuvia, mutta ainakin aluksi vain 25 viimeisintä puhelimella räpsäistyä valokuvaa ovat käytössä. Mukavana lisänä valokuvat tallentuvat tietokoneella, joten ne ovat käytössä myös sen jälkeen, kun yhteys puhelimeen katkaistaan. Kuvia on niin ikään helppo lisätä vaikkapa PowerPoint-esityksiin, sen kuin valitsee halutun kuvan ja raahaamalla siirtää sen toivottuun kohteeseen.

Viestit-valikko puolestaan mahdollistaa tekstiviestien tarkastelun ja kirjoittamisen suoraan tietokoneella, mutta toistaiseksi ominaisuus on tulossa saataville vain Android-käyttäjille, jotka saavat käyttöönsä kaikki viestit viimeisen kuukauden ajalta. Microsoft on niin ikään ilmoittanut neuvottelevansa Applen kanssa myös iMessage-viestien sisällyttämisestä sovellukseensa tulevaisuudessa.

Toinen iPhone-rajoitus on tarve yhdistää puhelin tietokoneeseen myös Bluetoothilla, kun Androidilla moiseen ei ole tarvetta. Microsoft teroitti lisäksi, että Your Phone toimii sujuvimmin, mikäli sekä puhelin että tietokone ovat muodostaneet yhteyden samaan Wi-Fi-verkkoon, mutta että sovellus ei kuitenkaan vaadi tätä toimiakseen.

Your Phone -sovellus julkaistaan Windows Insider -ohjelmaan kuuluville piakkoin muiden saadessa odottaa hieman pidempään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja