Windows-käyttäjistä kerätään hurjasti tietoa – Microsoft julkaisi listan

Windows 10 -käyttöjärjestelmän ensi viikolla julkaistava päivitys sai Microsoftin paljastamaan, mitä kaikkea tietoa se käyttäjiltään haluaa kerätä. Aiemmin teknologiajätti ei ole kertonut, millaisia tiedonkeruumenetelmiä hyödyntää.

Viime vuonna Euroopan unionissa kuitenkin havahduttiin selvittämään tarkemmin yhtiön tietojen keruuta vedoten EU:n artiklaan tietosuojauksesta. Välttääkseen mahdollisen jättimäisen sakon, Microsoft päätyi parantamaan läpinäkyvyyttään.

Tulevan päivityksen myötä Windows-käyttäjille avautuu uusi yksityisasetusten ikkuna, josta näkee, mitä tietoja itsestään jakaa Microsoftille. Asetuksia muuttamalla myös tietojen jakamista voi säätää.

Windows 10 -päivitys julkaistaan 11. huhtikuuta. Sitä ennen Windows-käyttäjät voivat tutustua dataan, jota heistä kerätään. 

Lista on pitkä ja sen voi löytää kokonaisuudessaan täältä ja täältä. Tiivistettynä listalta löytyvät muun muassa käyttäjän sijaintiedot, käyttäjänimi, sovellusten käyttö, sovellushistoria, laitteen käyttöön liittyviä tietoja, laitteisiin liittyvät asetukset, Microsoftin selainhistoria ja ääniohjaus.

***


Lue myös:

    Uusimmat