Facebook tallensi salasanoja selväkielisinä – tietojen paljastumisesta ei näyttöä

Facebook on jälleen joutunut pienoisen kohun keskelle tallennettuaan salasanoja selväkielisinä, kertoo Krebs on Security. Yhtiön itsensä mukaan väärinkäytöstä ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi näyttöä.

Satojen miljoonien käyttäjien Facebook-salasanat olivat vuosien ajan tallennettuna tekstipohjaisina ja haettavina tietoina. Facebookin työntekijät saattoivat etsiä salasanoja käyttäjän nimen tai sähköpostiosoitteen perusteella, ja osa salasanoista on ollut näin tallennettuina jo vuodesta 2012. Vähintään 200 miljoonan, jopa 600 miljoonan käyttäjän salasanat olivat yli 20 000 Facebook-käyttäjän tarkasteltavissa.

Facebook on tiedotteessaan myöntänyt tilanteen, mutta vahvistanut, ettei yksikään sen työntekijä ole väärinkäyttänyt tilannetta. Facebook kuitenkin tunnusti, että kaikkia käyttäjien salasanoja ei ole tallennettu turvallisessa muodossa.

Facebook on samalla kertonut tarkemmin, miten se suojelee käyttäjiään. Muidenkin palveluiden tavoin se esimerkiksi ilmoittaa käyttäjälle, mikäli havaitsee epäilyttävää kirjautumistoimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat