Wilma Murto voitti Australiassa – suomalaishyppääjää jännitti

Seiväshyppääjä Wilma Murto avasi kilpailukautensa voittamalla Australian Perthissä käydyn kilpailun talven kotimaisella kärkituloksella 435.

Murto siirtyi syksyllä Steve Ripponin valmennukseen. Hän on nyt valmentajansa sekä Tomas Weckstenin ja Elina Lampelan kanssa Australiassa harjoitus- ja kilpailumatkalla.  

– Jännitti, kun tässä syksyn on aikana tullut niin paljon muutoksia, mutta olen ihan tyytyväinen 435:een ja voittoon. 445 oli haarukassa, mutta sen ylittämiseksi olisi vaan pitänyt vaihtaa seivästä, Murto kertaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Murto hyppäsi Perthissä komposiittiseipäillä. Käytössä ei ollut sen kokoista seivästä, jota 445:een olisi käytännössä tarvittu.

– Se oli syy siihen, etten vaihtanut seivästä, koska silloin olisi pitänyt vaihtaa kokonaan uuteen seivässettiin, mutta osaan varautua tähän seuraavassa kilpailussa, Murto sanoi.

Murto kertoo olevansa syksyn ja alkutalven harjoittelunsa jäljiltä "tyytyväinen ja luottavainen".

– Kroppa on tosi hyvässä kunnossa, eikä ole kipuja, ja tuossa ensimmäisessä kilpailussa tuli teknisesti hyviä suorituksia.

Tomas Wecksten ylitti Perthissä 540 ja oli miesten kilpailussa kolmas. 

Wilma Murto karsiutumisesta: Sähläsin merkin kanssa 2:19
Wilma Murto kommentoi karsiutumistaan kesän EM-kisoissa.

Länsi-Australian osavaltion moniottelumestaruuskilpailut ja kv. kilpailu Perthissä:

Naiset, seiväs: 1) Wilma Murto Suomi 435 (kkk), 2) Liz Parnova Australia 425. Elina Lampela jäi ilman tulosta.

Miehet, seiväs: 1) Declan Carruthers Australia 560, 2) Kurtis Marschall Australia 540, 3) Tomas Wecksten Suomi 540 (kkk).

Lue myös:

    Uusimmat