Wilma Murto venytti jälleen huipputuloksen – Elina Lampela paransi ennätystään

Erikoishaastattelussa Wilma Murto 16:07
Katso videolta: Wilma Murto Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto ylitti tuloksen 470 kauden ensimmäisessä kansainvälisessä hallikilpailussaan Ranskan Roubaix'ssa ja sijoittui toiseksi. Murto yritti myöhään lauantai-iltana käydyssä kisassa 480:n ylitystä, mutta kolmeen ja puoleen tuntiin venynyt kilpailu vaati lopussa veronsa.

–  Ekat kommentit tuossa kisan jälkeen oli, jos pääsisi 480:een vähän vähemmillä yrityksillä. Noissa vikoissa yrityksissä tuli jo vähän raja vastaan, Murto viittasi Urheiluliiton tiedotteessa väsymykseen.

Slovenian Tina Sutej voitti kilpailun samalla tuloksella Murron kanssa. Murto teki vuoden alussa Kuortaneella halliennätyksensä 475.

Elina Lampela taivutti Roubaix'ssa ennätyksensä 455 ja oli kolmas. Lampela paransi aiempaa, ulkoradoilla hypättyä ennätystään kahdella sentillä.

–  Hyppääminen oli aika varmaa 465:een asti. Kaikki toimi hyvin, seipäiden vaihto, etäisyydet ja juoksu. 465:n yrityksissä tuli ehkä yliyrittämistä. En saanut pidettyä juoksua rentona, Lampela kuvaili kisaansa.

Katso pääkuvan videolta: Wilma Murto Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.