Seppo Räty kipparina historialliseen maaotteluun – lataa voimakkaasti: "Suomessa ei oikein ymmärretä tätä"

Suomen aikuisurheiluliitto järjestää ensi kesänä yhdessä Viron aikuisurheiluliiton kanssa historian ensimmäisen heittomaaottelun. Suomea tapahtumassa kipparoi keihäslegenda Seppo Räty, kun taas Viron kapteenina toimii Pekingin olympialaisten kiekonheiton voittaja Gerd Kanter.

Viro–Suomi-maaottelu käydään Tallinnassa lauantaina 15. kesäkuuta 2019. Suomen joukkueeseen valitaan 25 naisheittäjää ja 25 miesheittäjää touko-kesäkuussa pidettävien karsintojen kautta. Lajeina toimivat kuula, painonheitto, moukari, kiekko ja keihäs.

Aikuisurheilussa ikäluokat ovat 35 ikävuodesta ylöspäin, niin että yksi ikäluokka käsittää viisi vuotta. Suomalaiset ovat maailmantilastoissa vahvoissa asemissa, sillä peräti 21 suomalaisurheilijaa on maailmantilastossa vähintään kolmen parhaan joukossa.

– Joissakin sarjassa on yli 300 osanottajaa ympäri maailmaa, ja kun suomalaiset ovat siellä kärjessä, niin onhan se huikea. Suomessa ei oikein ymmärretä tätä, Räty lataa Suomen aikuisurheiluliiton tiedotteessa.

– Aikuisurheilu on erittäin arvostettua esimerkiksi Yhdysvalloissa. Massaa yleisurheilun ympärillä riittää, meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että maailman parhaiden joukossa on niin paljon suomalaisia.

5:35
Seppo Räty antoi sanansäilänsä laulaa, kun Teemu Selänne ja Jari Litmanen heittivät keihästä.

Suomen aikuisurheiluliiton puheenjohtaja Tapio Lindroos muistuttaa, että Suomessa on tällä hetkellä yli 3000 aktiivisesti kilpailevaa aikuisurheilijaa.

– Into suomalaisilla on kova ja harjoittelu on nykyäänkin ammattimaista. Nytkin meillä on leiri käynnissä Tanhuvaarassa, täällä urheilijoille tulee parasta mahdollista oppia entisten huippuheittäjien toimesta, Lindroos painottaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja