Williamsilla julma sukellus – kärkisijoilta ryminällä viimeisten joukkoon

Williams-tallin loistava kisa Azerbaidzhanissa on kaukainen muisto. Itävallan GP:n aika-ajo oli pohjasukellus tallilta.

Felipe Massa oli aika-ajossa 17:s ja Lance Stroll 18:s. Taakse jäivät vain molemmat Sauberin autot. Kaksi viikkoa sitten Massa taisteli kärkisijoista ennen jousituksen rikkoutumista ja Stroll otti uransa ensimmäisen palkintopallisijan. Sukellus on siis ollut tyly ja jyrkkä.

MAINOS

Itävallan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Itävallan GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: la klo 16.30 ja su 11.15 
GP3-kisat: la klo 18.05 ja su 10.05 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Williams toi Itävaltaan aerodynamiikkapäivityksiä, mutta Massa ei syytä niitä huonosta vireestä.

– Insinöörit sanovat, että ne toimivat kuten pitävät, joten luotan heihin. Renkaat eivät vain toimi uutena oikein. Meillä on suuria ongelmia saada renkaat toimimaan, se on iso pettymys. Auto on ollut koko viikonlopun kilpailukykyinen vanhoilla renkailla, muttei uusilla, Massa pyöritteli päätään C Morelle.

18-vuotias Stroll mietiskeli, että radan ja auton luonteenpiirteet eivät vain tunnu sopivan yksiin. Nopeissa mutkissa täytyy päästä kovalla vauhdilla, mutta kun pitoa ei ole, Williamsit häviävät vähitellen ja lopputuloksena tappio on iso.

– Tämä on ollut vaikea viikonloppu. Positiivista on se, että pitkät vedot olivat hyviä eilen. 18. paikalta on vaikea aloittaa, mutta katsotaan mihin pystytään, Stroll totesi.


Hänen mielestään ongelma ei ole pelkästään renkaissa.

– Auto voi olla todella erilainen aika-ajovedon ja pitkän vedon välillä. Vaikeus maksaa enemmän aika-ajovedoilla. Meillä nyt vain on ollut ongelmia tänä viikonloppuna, olemme yrittäneet selvittää niitä, mutta se on ollut hankalaa, Stroll surkutteli.

Kun Azerbaidzhanissa tuli kolmossija, mikä olisi hyvä huomenna?

– Päivä on pitkä ja paljon voi tapahtua, niin kuin näimme Bakussa ja Montrealissa. Mitä vain voi tapahtua kisassa, pitää vain ajaa ja tehdä parhaansa, Stroll linjasi.


Lue myös:

    Uusimmat