Musertuneen Hamiltonin ainut toivo – "Toivottavasti Valtteri voittaa"

Mercedeksen Lewis Hamilton otti epäonnistuneen aika-ajonsa Monacossa äärimmäisen raskaasti.

Hamilton jäi toiseen aika-ajo-osioon, kun hänen aikaparannuksensa mureni Stoffel Vandoornen ulosajoon. Keltaiset liput vesittivät yrityksen ja Hamilton lähtee kisaan 13. ruudusta.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

– Olin aika-ajon jälkeen musertunut, siihen pisteeseen, etten meinannut päästä autostani ulos, Hamilton surkutteli motorsport.comin mukaan.

– Näihin viikkoihin menee niin paljon energiaa sekä tallina että henkilökohtaisesti, ja sitten näkee, että muilla homma toimii, eikä tajua miksei itsellä toimi. Tämä tuntuu mysteeriltä, emmekä oikein ymmärrä mistä on kyse, Hamilton sanoi.

Hän viittasi puheillaan siihen, ettei Mercedes ole löytänyt Monacon katuradalla oikeanlaisia säätöjä. Valtteri Bottaksen osalta säädöt osuivat paremmin kohdalle ja hän oli aika-ajon kolmas, vain kaksi tuhanneosaa kakkosruudusta.

Hamiltonin suurin tuska on renkaissa. Hän sanoi tehneensä kaiken normaalisti, mutta renkaat eivät vain toimineet. Hän ei saanut niitä riittävän lämpimiksi.

– Kyse ei ole etu- tai takarenkaista, se voisi olla vain yksi rengas, mutta yleisesti ottaen mikään rengas ei ollut oikeassa toimintaikkunassa. On vaikea sanoa, onko kyse säädöistä, en tiedä miten muilla toimii. Nyt emme ymmärrä tilannetta, miten toisessa autossa ne toimivat ja toisessa ei, Hamilton kummasteli.


Hamilton painotti, ettei aja Monacossa mitenkään hitaasti, ja lämmittelykierrokset Bottaksen kanssa olivat yhtä nopeita. Kimi Räikkönen lähtee kisaan paalulta ja Sebastian Vettel kakkosruudusta, joten Ferrareilla on yliote kisaan lähdettäessä. MM-tittelistä taisteleva Hamilton luottaa nyt tallikaveriinsa.

– Toivottavasti Valtteri voittaa kisan, pääsisi jotenkin Ferrarien eteen. Se olisi tallille loistava juttu, koska me haluamme voittaa valmistajien mestaruuden. Minulle tämä oli pettymys, sillä minun ei ole helppo antaa hänelle tukea ja ottaa tallille pisteitä.

– Teen kaikkeni, että pääsen mahdollisimman korkealle. Täällä on vaikea ohittaa, ja meidän pitää ottaa riskejä, Hamilton totesi.


Lue myös:

    Uusimmat