Williams-pomo myöntää: Autoa ei olisi korjattu edes triplabudjetilla

Mitä voidaan odottaa tulevalta F1-kaudelta? 1:56
Niki Juusela ja Toni Vilander puivat odotuksia F1-kaudelle 2019.

F1-sarjan hännänhuipuksi valahtaneen Williams-tallin kuluneella kaudella käyttämän FW41-auton viat olivat liian suuria korjattavaksi kesken kauden, katsoo brittitallin apulaistallipäällikkö Claire Williams.

Kausi 2018 oli perinteikkään brittitallin historian heikoin. Vain seitsemän pistettä kerännyt Williams jäi selvällä marginaalilla valmistajien sarjan viimeiselle sijalle.

Williams myöntää, ettei tallilla ollut mitään mahdollisuuksia korjata yhden kauden aikana FW41-auton suorituskyvyn ongelmia.

– Meillä oli ongelmia auton keulasta sen perään asti. Sellaisen auton suorituskyvyn korjaaminen olisi aina vaikea tehtävä, mutta yritimme sitä kovasti. Meiltä ei puuttunut kovaa työtä, energiaa tai motivaatiota, mutta auton viat olivat luultavasti niin perustavanlaatuisia, ettei niitä voitu korjata enää kauden puolivälissä, Williams kertoi motorsport.comille.

– Tilanne ei ollut edes kiinni käytössämme olleesta budjetista. Heitimme paljon rahaa auton kehitykseen, mutta vaikka olisimme kolminkertaistaneet budjetin, niin en ole lainkaan vakuuttunut siitä, että olisimme kyenneet kääntämään kurssimme, Williams jatkoi.

Ensi kaudella Williamsin autoja kuljettavat sarjaan pitkän tauon jälkeen palaava Robert Kubica ja tulokas George Russell. Williams painottaa, että talli pitää odotuksensa ensi kauden suhteen maltillisina.

– Viidenneltä sijalta ei pudota kymmenenneksi ilman lukuisia ongelmia organisaatiossa. Käymme nyt läpi hidasta prosessia niiden korjaamiseksi. Meillä on tallissamme 650 työntekijää, mutta resurssimme ovat edelleen rajalliset.

– Emme voi korjata kaikkia ongelmia yhdellä kertaa, joten meidän täytyy siksi pitää odotuksemme ensi kauden osalta kurissa, Williams lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat