Mainos

Wienin mystisessä kelluvien rahojen jutussa ensimmäinen pidätys

Itävallan poliisi on vahvistanut pidättäneen miehen, jolla on yhteys mystiseen tapaukseen, jossa Tonava-joesta löydettiin kellumasta 130 000 euron arvosta rahaa Wienissä, kertoo itävaltalainen The Local -julkaisu.

Poliisi epäilee rahojen olevan rikollista alkuperää.

Kolme nuorta miestä näki rahat joessa lauantaina 5.12., riisui itsensä ja hyppäsi keräämään niitä, ennen kuin poliisit saapuivat paikalle ja onkivat loput rahoista mukaansa.

Poliisin edustaja Johann Baumschlager kertoi sanomalehti Kurierille, että mies oli pidätetty yhteyksistä joessa kelluneisiin rahoihin, mutta että miehestä ei voitu antaa enempää lisätietoja tutkinnan keskeneräisyyden takia.

Itävallan lakien mukaan kuka tahansa rahaa löytävä ja poliisille vievä saa pitää jopa 10 prosenttia löytösummasta palkkiona. Laki pätee kuitenkin ainoastaan siinä tapauksessa, että rahat eivät liity rikollisuuteen. Tämä tarkoittanee sitä, että rahojen perässä jokeen hypänneet nuorukaiset eivät tule saamaan löytöpalkkiotaan.

Nuoret opiskelijamiehet eivät myöskään ilmoittaneet poliisille rahoista, jonka takia heitä voi odottaa sakkorangaistus.

Poliisi kutsuttiin alun perin paikalle ohikulkijan toimesta, sillä hän luuli nuorten miesten yrittävän itsemurhaa hyppäämällä jokeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.