WhatsAppiin kaksi uutta, kätevää ominaisuutta – näin ilmoitusten saaminen muuttuu

Mitä meidän pitäisi tietää somesodasta? 7:58

WhatsApp kehittää kahta uutta ominaisuutta, joiden avulla voi paremmin hallita viestien ilmoituksia. Uudet ominaisuudet ovat "vacation mode" eli lomatila sekä "silent mode" eli hiljainen tila, kertoo WABetainfo.

VIDEO: Katso yltä keskustelua somesodasta. Mistä siinä on oikein kysymys?

"Lomatila"

Nykyisin, kun keskustelun arkistoi WhatsAppissa, sovellus automaattisesti nostaa keskustelun pois tästä kansiosta, kun keskustelulankaan tulee uusia viestejä.

Ominaisuus on ärsyttänyt monia, mutta pian uuden lomatila-asetuksen ansiosta nämä häiritsevät viestit voi vihdoin unohtaa!

Kun lomatila on asetettu päälle WhatsAppin ilmoitusasetuksista, arkistoidut keskustelut eivät nouse takaisin sovelluksen päänäkymään, jos ne on aikaisemmin mykistänyt. Lomatilan ollessa päällä arkistoidut ja mykistetyt keskustelut saa taas takaisin keskustelunäkymään palauttamalla ne arkistosta tai poistamalla mykistyksen.

WhatsApp-käyttäjät ovat toivoneet ominaisuutta siitä lähtien, kun sovellukseen tuli arkistointiominaisuus, kertoo WABetainfo. Nyt näihin toiveisiin ollaan pian vastaamassa.

Lomatila on tulossa iOS- ja Android-versioihin, mutta toistaiseksi se on kehitysvaiheessa. Julkaisuajankohdasta ei ole vielä varmuutta.

"Hiljainen tila"

Niin kutsuttu silent mode eli hiljainen tila taas on tullut jo Android-käyttäjien saataville. Hiljainen tila -asetuksen myötä WhatsApp ei enää näytä vastaanotettujen viestien määrää suljetussa sovelluksessa niiden keskustelujen osalta, jotka käyttäjä on mykistänyt.

Aiemmin käyttäjien WhatsApp-sovelluksen kulmassa on näkynyt punainen merkki, johon on kirjattu vastaanotettujen viestien lukumäärä. Kun sovelluksen avaa, saattaakin huomata, että kaikki viestit ovat tulleet mykistetyistä keskusteluista.

Uuden hiljaisen tilan myötä mykistetyistä keskusteluista ei enää tule näitä ilmoituksia. Ominaisuus on tullut kaikille Andoid-käyttäjille oletusasetukseksi, joten sitä ei tarvitse erikseen laittaa päälle asetuksista.

IOS-version käyttäjät joutuvat vielä hetken odottamaan hiljaista tilaa WhatsApp-sovelluksiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat