Mainos

Weekend-festivaaleilla rikottiin ennätyksiä – ensi vuosi silti avoinna

Tukholmassa, Pärnussa ja Helsingissä samaan aikaan järjestetty Weekend-festivaali uhkaili jo viime vuonna Suomen tapahtuman paikan vaihtamisella.

Weekend-festivaali keräsi elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Helsingissä yhteensä 70 000 kävijää. Viime vuonna kävijöitä oli reilut 60 000. Kävijämäärä kolmessa maassa oli yhteensä noin 300 000.

Helsingin tapahtuman päälava rikkoi ennätyksiä. Suomen ennätyslava oli 85 metriä leveä ja kohosi 25 metrin korkeuteen, valo- ja äänitekniikan ollessa yksi mittavimmista koskaan Euroopassa rakennetuista.

Soittoluvat heltisivät viime vuotista myöhempään. Festivaalijärjestäjä vilautteli viime vuonna Suomessa muualle lähtemisen korttia, mutta ainakin tänä vuonna tapahtuma pidettiin vielä lähellä Kalasatamaa.

Vaikka luvat ensi vuonna heltiäisivätkin, niin alueelle rakennettaan vauhdilla uusia asuintaloja. Laajanemissuunnitelmia on kansainvälisesti, mutta miten käy sen "aidon ja alkuperäisen" Weekend-festivaalin?

– Toistaiseksi ei ole vielä tehty lopullista päätöstä siitä, missä Weekend Festival seuraavan kerran järjestetään. Tähän vaikuttaa paljolti Kalasataman alueen rakennustöiden eteneminen, Tomi Lindblomin toimittamassa Weekend-festivaalin tiedotteessa sanotaan.

Suunnitelmia festivaalin laajenemisesta muihin maihin kuitenkin on jo olemassa ja keskustelu on aloitettu asian tiimoilta.

– Festivaalin suunnitelmissa on laajentua vielä tästäkin eteenpäin. Emme ole toistaiseksi tehneet lopullisia päätöksiä Weekend Festivalin laajentumisesta, mutta olemme käyneet neuvotteluja useiden eri maiden edustajien kanssa, kertoo festivaalin promoottori Hardi Loog.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja