Warwick meinasi vetää Schumia turpaan vuonna 1991

Michael Schumacheria vaarallisesta ajosta rankaissut Derek Warwick on itsekin kokenut urallaan Schumin härskit otteet radalla.

Formula ykkösissä 147 GP-kilpailua ajanut Warwick toimi tuomariston kuljettajajäsenenä Unkarin GP:ssä. Schumacher sai kymmenen lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan GP-kisaan siitä, että hän painosti Rubens Barrichellon kohti varikkomuuria ohitustilanteessa.

Autosport.com kertoo, että Warwick ja Schumi ottivat rajusti yhteen urheiluautojen MM-sarjan osakilpailun aika-ajoissa Nürburgringillä vuonna 1991. Mercedeksen nuori saksalaiskuljettaja koki joutuneensa Warwickin estelemäksi ja kosti tämän puskemalla takaapäin englantilaisen ajamaa Jaguar-autoa.

Raivostunut Warwick lähti aika-ajon jälkeen läksyttämään 22-vuotiasta Schumia, joka oli vetäytynyt Mercedeksen kilpailutoimintaa pyörittäneen Sauberin rekkaan. Warwickin mukana oli Jaguar-tallin väkeä, muiden muassa Ross Brawn, joka työskentelee nykyään Schumin pomona Mercedeksellä.

- Vain se esti minua ottamasta 10 000 dollarin sakkoa ja vetämästä häntä turpaan, että kun sain Schumacherin kiinni, näin edessäni kakaran. Hän oli kuin Paul-veljeni, Warwick sanoi tuolloin.

- Häntä olisi pitänyt sakottaa ja rangaista kilpailukiellolla, Warwick jatkoi.

Nyt 19 vuotta myöhemmin Warwick pääsi näpäyttämään vanhaa kilpakumppaniaan, vaikka Nürburgringin tapahtumilla tuskin oli vaikutusta rangaistukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat