VW kumoaa: Tämä moottorityyppi ei olekaan mukana päästöhuijauksessa EU-alueella

Tyypin EA 288 EU5- ja EU6-päästöluokkien dieselmoottorit eivät ole väärinkäytöksen piirissä.

Volkswagen vahvistaa, että laitonta ohjelmistoa ei ole Euroopan Unionin alueella asennettu EU5 ja EU6 -päästönluokkien mukaisiin EA 288 -moottorityypin autoihin. Näillä dieselmoottoreilla varustetut uudet autot, joita Volkswagen myy Euroopan Unionin alueella, täyttävät siis lain säännökset ja ympäristöstandardit.

Perusteellisen selvityksen jälkeen on vahvistettu, että laitonta ohjelmistoa ei ole asennettu autoihin, jotka ovat EU5-päästöluokan mukaista EA 288 -moottorityyppiä. Aiemmin Volkswagen-konserni on jo vahvistanut, että uudet EU6-päästöluokan autot Euroopan Unionin alueella täyttävät kaikki lain säännökset ja ympäristöstandardit.

Volkswagenin asiakkaat voivat esimerkiksi Suomessa käydä yhtiön suomalaisilla verkkosivulla, ja syöttää hakupalveluun oman auton rekisteri- tai alustanumeron, ja saada selville koskettaako tapaus omaa autoa.

Yksityiskohtaiset tekniset ratkaisut toimenpiteineen ovat työn alla ja etenevät VW:n mukaan hyvää vauhtia. Autojen korjaaminen voidaan aloittaa Saksassa tammikuussa 2016 ja korjaus on asiakkaalle maksuton. Volkswagen informoi asiakkaita asian edistymisestä seuraavien viikkojen ja kuukausien ajan.

Volkswagen vahvistaa myös, että EA 189 -tyypin rekisteröimättömät uudet autot on toistaiseksi asetettu myyntikieltoon EU28-alueella. Myyntikielto koskee vain rajattua määrää autoja ja Suomessa määrä on erittäin vähäinen. Myös nämä autot tullaan korjaamaan viranomaisten hyväksyttyä tekniset ratkaisut.

Lue myös:

    Uusimmat