Mainos

Vuotoksen tekoaltaalle rakennuslupa

Vuotoksen vastustajat pitävät Vuotos-päätöstä ainakin osavoittona - rakennusluvasta huolimatta. Vapaa Vuotos -liikkeen johtohahmo, kemijärveläinen erikoislääkäri Helena Tiihonen sanoo, että hän odotti todella paljon pahempaa.

Tiihosen mielestä luvan saanut Kemijoki Oy ei ole onnistunut tavoitteessaan, sillä vesioikeuden mielipiteet jakautuivat ja nyt sallitaan vain pienet, tarkasti rajatut alkutyöt. Vapaan Vuotoksen johtaja on varma, että Vuotoksen rakennuslupa hylätään ylemmissä oikeusasteissa.

Vuotos-luvan hakija Kemijoki Oy puolestaan on tyytyväinen saamaansa rakennuslupaan. Kemijoki pitää vesioikeuden Vuotos-päätöstä odotettuna.

Toimitusjohtaja Markku Autti on tyytyväinen, että pitkään odotettu ratkaisu on vihdoin saatu. Kemijoella on vesioikeuden luvan jälkeen oikeus aloittaa vasta vain pieniä pohjatöitä. Toimitusjohtaja vakuuttaa, että se ei ole pettymys.

Vuotoksen tekoaltaan rakentaminen on nytkähti tänään askeleen eteenpäin. Pohjois-Suomen vesioikeus on myöntänyt Kemijoki Oy:lle luvan Vuotoksen tekojärven ja voimalaitoksen rakentamiseen sekä vesistön säännöstelyyn. Vaikka vesioikeuden päätös onkin merkittävä, allaskiista ei vielä pääty. Seuraavaksi asiaa käsitellään Vaasan hallinto-oikeudessa.

Vuotoksen tekoaltaan rakentamista on puitu jo vuosikymmeniä. Muun muassa ympäristöministeriö on vastustanut Vuotoksen tekoaltaan rakentamista voimakkaasti.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.