Vuokraturva: Haluatko edullisemman vuokran? Muuta vappuna!

Mikäli pysyt ajoittamaan vuokra-asunnonvaihdon talvikuukausille, on todennäköistä, että saat sopivamman asunnon ja vieläpä edullisemmin. 

Vuokramarkkinoilla on oma vuosikiertonsa. Talvella on rauhallisempaa, ja kesällä taas vuokramarkkinat käyvät todella kuumina, muistuttaa Vuokraturva.

Vuokralaisen kannattaisi pyrkiä vaihtamaan asuntonsa talvikuukausina: Kilpailevia hakijoita on vähemmän, vuokrapyynnöt ovat matalampia ja vapautuvista asunnoista on jopa valinnanvaraa.

Jos haluaa ehtiä vaihtaa asunnon ennen kesäsesonkia, kannattaa toimia nopeasti. Käytännössä kesäsesonki käynnistyy jo toukokuussa, eli enää huhtikuu on aikaa.

Kesällä kysyntä huipussaan

Kesällä valtava joukko ihmisiä etsii vuokra-asuntoa yhtä aikaa, kun uudet opiskelijat muuttavat ja lapsiperheet koittavat ajoittaa muuttonsa kouluvuoden ulkopuolelle.

Kysyntä on niin suurta, ettei tarjonta pysty siihen vastaamaan. Siksi kesällä voidaan pyytää asunnoista sesonkivuokria, eli tavallista korkeampaa vuokraa.

Vappumuutto ei innosta?

Huhtikuun tekee erityisen otolliseksi asunnonhaun kannalta se, että huhti-toukokuun vaihteessa on aina vappu. Ja vappu ei tunnu äkkiseltään erityisen hyvältä ajankohdalta muuton ajoituksena.

Mutta koska moni muukin ajattelee samalla tavalla, toukokuun alusta vapautuviin asuntoihin ei yleensä ole tunkua. Näin ollen huhtikuussa asuntoa hakevalla on etu puolellaan.

Vuokraturva muistuttaa, että mikäli vuokralainen haluaa päästä muuttamaan vappuna, nykyinen vuokra-asunto on irtisanottava maaliskuun loppuun mennessä. 

Lue myös:

    Uusimmat