Vuokralaiset peittelivät tuhoja naulaamalla matot lattiaan

Kangasniemeläinen Erkki Karttunen on joutunut kokemaan karvaasti sen, etteivät ihmiset aina osaa kunnioittaa toisen omaa.

Erkki Karttunen vuokrasi mökkinsä taannoin pariskunnalle, eli sopimuksen mukaan kahdelle hengelle. He toivat mukanaan kuitenkin juopon miehen, jonka juomatavoista jäi mökin ympäristöön järkyttäviä jälkiä.

− Mökin ympäristöstä löytyi yhteensä 84 tyhjää pulloa. Osa niistä oli mennyt rikki, kun niitä oli heitelty metsään. Mökin liepeiltä löytyneet pullot olivat kaikki ulkomaisia. Kotimaiset viinapullot ja kaljapullot oli tietysti palautettu, Karttunen kertoo.

Pariskunnalta jäi maksamatta vuokria, mitä Karttunen ihmettelee.

− He ilmoittivat, ettei heillä ole varaa maksaa. Silti heillä oli varaa laittaa tuhansia euroja viinaan, Karttunen paheksuu.

Pariskunta toi mukanaan myös huonosti koulutetun koiran, joka oli tehnyt tuhojaan mökillä. Se oli muun muassa kaivanut kaikki pihamaan istutukset ylös ja pureskellut mökin sisällä listoja ja kynnyksiä. Vuokralaiset olivat keksineet harvinaisen typerän keinon koiran tuhojen peittelemiseksi.

− He olivat iskeneet matot naulaimella lattiaan kiinni. Niitä oli vaikea irrottaa, ja nauloista jäi pahat jäljet.

Ongelmavuokralaisen tunnistaminen vaikeaa

Karttusen mukaan kunnollisen vuokralaisen valitseminen on välillä melkoista arpapeliä. Vuokrauksesta sovitaan usein lyhyen tapaamisen jälkeen.

− Monet ovat hyviä näyttelijöitä. He osaavat olla asiallisia silloin, kun vuokralaisia valitaan, Karttunen selvittää.

Hän haluaa kuitenkin painottaa, että valtaosa vuokralaisista käyttäytyy esimerkillisen hyvin mökillä.

− Ihmiset ovat hyviä ja ystävällisiä, ja meillä on erittäin hyviä kokemuksia vuokralaisista. Valitettavasti se menee joskus niin, että huonot kokemukset jäävät mieleen ja hyvät unohtuvat, Karttunen harmittelee.


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja