Vuokralainen väitti asunnon kuntoa kelvoksi – kamalat kuvat todistivat toista

Valokuvat riittivät todisteiksi vuokrasopimuksen irtisanomiseen, Helsingin käräjäoikeus totesi. Helsingin kaupunki halusi asukkaan pois Maunulassa sijaitsevasta vuokra-asunnostaan. Asukas oli sitä mieltä, ettei asuntoa ole hoidettu huonosti.

Juttu tuli vireille viime talvena ja käräjäoikeus vahvisti vuokrasopimuksen purkamisen viime viikolla.

Mies oli asunut Pakilantie 10:n asunnossa vuodesta 1999. Ensimmäinen varoitus huonosta kunnosta oli annettu tammikuussa 2010. Tuolloin tehdyssä tarkastuksessa oli todettu, että asunnon vessa oli tukittu vaatteilla, rättipatteri oli irti seinästä, parvekkeen ovi ja ikkunalasi rikottu, lattiakaivo tukossa. Huoneistossa oli myös palokuormaa.

Uusi tarkastus

Viime talvena tarkastaja kävi asunnolla uudestaan.

Tammikuun 2013 tarkastuksen raportti oli niinikään karu: asunnon parvekelasit, sisäikkunat, keittiökalusteet, sekoittaja, uuni ja liesi sekä ulko-ovi karmeineen oli rikottu. Ulko-ovea oli maalattu ja seiniin oli piikattu syviä koloja ja rantuja.

Tarkastuksessa päädyttiin siihen, että kyseessä ei ollut luonnollinen kuluminen.

Asukkaan mukaan asuntoa ei ollut hoidettu huonosti. Hän huomautti oikeudelle, että vuonna 2010 havaitut puutteet oli korjattu ja tuoreemmassa tarkastuksessa oli liioiteltu vahinkoja. Asukas vastusti vuokrasopimuksen irtisanomista.

Oikeus päätyi valokuvien perusteella siihen, että asuntoa oli hoidettu huonosti ja että se on hyväksyttävä syy vuokrasopimuksen irtisanomiseen. Oikeus määräsi asukkaan muuttamaan heti. Asukas määrättiin myös maksamaan kaupungin oikeudenkäyntikuluja 170 euroa.

Lisää kuvia asunnosta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat