Kultahäitään juhlineiden Väyrysten vaikealle vuodelle dramaattinen loppu: "Vuokko on täydellinen nainen"

Rakkautta ja politiikkaa: Paavo ja Vuokko Väyrynen vuosien saatossa 2:46

Kultahäävuosi 2018 on ollut Paavo ja Vuokko Väyryselle monin tavoin raskas. Presidentinvaalien tulos sekä sotku Kansalaispuolueen kanssa olivat kuitenkin lopulta pieniä harmeja tänään julkisuuteen tulleen Vuokon vakavan sairauden rinnalla.

Paavo ja Vuokko Väyrynen juhlivat kultahäitään eli 50-vuotishääpäiväänsä elokuussa 2018. Väyryset viettivät kultahääpäiväänsä Keminmaan Pohjanrannassa tarjoten kakkukahvit Väyrysen perustaman uuden poliittisen ryhmän, Seitsemän tähden liikkeen väelle.

– Saimme lahjaksi muumimukin, jossa muumit halaavat toisiaan, Paavo kertoo.

Vuonna 1968 avioituneilla Väyrysillä on kolme lasta Tiina (1969), Taneli (1973) ja Lotta (1977) sekä kuusi lastenlasta.

Paavo ja Vuokko -mukeista tuli ilmiö

Väyryset tutustuivat toisiinsa yhteisten tuttavien kautta. Paavo on haastatteluissa kiitellyt Vuokkoa ymmärryksestä ja tuesta hänen poliittista uraansa kohtaan.

Vuokko on Paavon mukaan viime vuosina kiinnostunut entistä enemmän Paavon toiminnasta politiikassa ja valtiollisessa elämässä. Presidentinvaalikampanjassa 2012 rahaa kampanjaan kerättiin Paavo- ja Vuokko -mukeilla.

Teatteri on parille yhteinen harrastus. Myös yhteinen yritys mielenterveyskuntoutuksen parissa on Paavon mukaan lähentänyt avioparia.

Tänään Väyrynen kertoi blogissaan, että Vuokko-vaimo oli kärsinyt useiden viikkojen ajan sietämättömistä kivuista, joille lääkärit eivät olleet löytäneet selitystä. Viikonloppuna syy selvisi: Vuokko Väyrynen sairastaa vaikeaa myelooma-nimistä, pitkälle edennyttä verisyöpää.

– Onneksi hän saa Meilahdessa parhaan mahdollisen hoidon, Paavo kertoo.

Vuokon sairastuttua verisyöpään Paavo aikoo vaimoa tukeakseen karsia aikatauluistaan kaiken sellaisen, mikä ei liity välittömästi hänen työhönsä kansanedustajana.

– Vuokon sairauden vuoksi oma ehdokkuuteni ensi kevään valtiollisiin vaaleihin on käynyt epävarmaksi, Väyrynen kirjoittaa.

"Vuokko on täydellinen nainen"

Paavo on antanut Vuokolle tunnustusta myös siitä, kuinka tämä on hoitanut erinomaisesti perheen kodin, lapset ja lastenlapset. – Vuokko on täydellinen nainen. Hän on erinomainen puoliso, äiti ja isoäiti, Paavo kirjoittaa. Paavo kirjoittaa blogissaan, että Vuokolla on hyvä yleissivistys. Vuokko suhtautuu lisäksi ystävällisesti muihin ihmisiin.

– Parisuhdeasiat ovat yksityisiä, eikä niiden käsitteleminen julkisesti ole hyvästä, Paavo sanoi MTV Uutisille syyskuussa hääpäivän tienoilla.

Pitkän liiton salaisuus on Paavo Väyrysen mukaan siinä, että pyrkii aina olemaan toiselle hyvä.

– Pitkän liiton aikana syntyy keskinäinen luottamus ja kiintymys, joka kantaa vaikeiden aikojen yli.

Lue myös:

    Uusimmat