Vuoden viimeinen suurkilpailu tähdittää Vermon Toto65-raveja

Vermossa ravataan vielä yhdet Toto65-ravit ennen joulua. Keskiviikkoillan kohokohta on kolmevuotiaiden Uudenmaan Upein -finaali.

Yksi finaaliin selvinneistä on Harri Koivusen valmentama tamma Easy On The Eye, joka aloitti kilpauransa alkutalvesta voitokkaasti. Harrin poika Olli on ohjastanut yhtä kertaa lukuun ottamatta kaikki hevosen startit.

- Tamma saapui meidän talliin jo pikkuvarsana. Se oli yksivuotiaasta kaksivuotiskevääseen Sampo Kujalalla, joka on meidän varsavalmentaja, Olli Koivunen muistelee.

- Hevonen tuntui todella hyvältä, ja tamma täytti kaikki odotukset heti kilpauran alussa. Se voitti uran neljä ensimmäistä starttia. Sen jälkeen tamma koki tappion, mutta se oli viidenteenkin starttiin hyvä johtavan rinnalta.

Uran tähän mennessä rahakkain startti on 7. lokakuuta Teivossa, milloin tamma sijoittui kolmevuotiaiden pääkilpailussa Kriteriumissa neljänneksi.

- Neljäs sija oli kuin voitto meille. Hevonen teki todella mahtavan juoksun, ja oli paras tamma siinä kilpailussa. Se yllätti positiivisesti meidät kaikki.

- Sen jälkeen tamma oli iso pettymys Turussa, mutta muuten olen todella tyytyväinen hevosen tähän kauteen.

Tauko edessä

Easy On The Eye kilpaili viimeksi Vermossa, missä se sijoittui Uudenmaan Upein -karsinnassa viidenneksi ansaiten paikan finaaliin.

- Tamma jäi hieman pussiin viimeksi, mutta on vaikea sanoa, miten korkealle se olisi tilat saadessaan noussut. Aika lähelle se olisi voinut tulla, sillä voittaja ei ollut mitenkään kovin kaukana meistä.

10 000 euron ykköspalkinnolla ravattava finaali ajetaan tasoitusajona. Tammat starttaavat perusmatkalta ja oriit sekä ruunat lähtevät 20 metriä taempaa.

- Hevonen on nopea startista, ja koitan hyödyntää sitä. Tamma on ollut normaali viime startin jälkeen, mutta siitä huomaa, että hevosella alkaa olemaan hieman kilpailuväsymystä. Se on kilpaillut melkein vuoden säännöllisesti kilpaa. Tamma jää tämän startin jälkeen ansaitulle tauolle.

- En osaa odottaa oikein mitään tästä startista. Tähdätään ensi vuoteen. Tämä lähtö ajetaan todennäköisesti normikärryillä. Muuten tamma jatkaa samalla varustuksella.

Suosikilla kaikki hyvin

Harri Koivusen valmennustallista starttaa Toto65-pelin avauskohteessa kaksi hevosta. Olli ohjastaa Tea Cakea, joka on lähdön suuri ennakkosuosikki.

- Hevonen kilpailee todella hyvässä iskussa. Tamma lähtisi todella kovaa auton takaa liikkeelle, mutta en ole uskaltanut ladata sen kanssa, kun se on vähän epävarman tuntuinen alussa. Lisäksi se on mielestäni tehnyt hienoja esityksiä selkäjuoksuilla. Tähän starttiin en ole kaavaillut vielä taktiikkaa. Kaikki on ollut hyvin viime startin jälkeen, ja tamma pystyy olemaan kärkipäässä, Olli Koivunen uskoo.

Isä Harrin ajokki kyseisessä lähdössä on Echauffour U.S.

- Ruuna oli pienoinen pettymys, jonka takia jätimme sen tauolle, kun pyörä ei pyörinyt. Hevonen on tehnyt parhaimmat juoksunsa, kun on ollut jäärata ja pakkasta. Vermossa ei taida sellaista kuitenkaan olla. Hevonen treenaa hyvin kotona, joten eiköhän senkin kanssa kohta jossain pärjätä.

Lue myös:

    Uusimmat