Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vuoden ravintolassa iloitaan yllättyneinä: "Sairaan hyvä homma!"

Keittiömestari Sasu Laukkonen (vas.), Dora Grön, Arttu Lindholm ja Kimmo Käck Ravintolan Chef & Sommelierin keittiössä Helsingissä, 12. helmikuuta 2013. Suomen gastronominen seura on valinnut ravintolan Vuoden ravintolaksi.
Keittiömestari Sasu Laukkonen (vas.), Dora Grön, Arttu Lindholm ja Kimmo Käck Ravintolan Chef & Sommelierin keittiössä Helsingissä, 12. helmikuuta 2013. Suomen gastronominen seura on valinnut ravintolan Vuoden ravintolaksi.
Julkaistu 12.02.2013 15:27(Päivitetty 12.02.2013 15:33)

Vuoden ravintolaksi 2013 valitun Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo olevansa yllättynyt ja onnellinen tuoreesta kunniamaininnasta.

Helsinkiläisravintola Chef & Sommelier valittiin tiistaina Vuoden ravintolaksi 2013 Suomen Gastronomien Seuran toimesta. Ravintolan keittiömestari, Makuja-kokkinakin tunnettu Sasu Laukkonen kertoo Makuja-sivustolle olevansa positiivisesti yllättynyt kunniamaininnasta.

– Totta kai on erittäin hyvä fiilis. Äsken eräs toimittaja ihmetteli minua haastatellessaan, että miten voin olla yllättynyt tästä, mutta kyllä voin. Onhan tämä ihan sairaan hyvä homma, Laukkonen iloitsee.

Laukkosen mukaan Chef & Sommelierissa ollaan löydetty parin vuoden puurtamisen jälkeen se kuuluisa punainen lanka.

– Keskitymme paljon raaka-aineiden valintaan ja uskon, että olemme nyt löytäneet sen fokuksen. Vitsinä olen aiemmin sanonut, että täytyy olla todella huono, jos ei saa 25-paikkaista ravintolaa täyteen. Kyllä meillä on hyvin pyyhkinyt, mutta olemmekin tehneet sen eteen paljon duunia.

Suomen Gastronominen seura on valinnut Vuoden Ravintolaksi Helsinkiläisen Chef & Sommelierin, 12. helmikuuta 2013.Suomen Gastronominen seura on valinnut Vuoden Ravintolaksi Helsinkiläisen Chef & Sommelierin, 12. helmikuuta 2013.

Kekseliäällä markkinoinnilla menestykseen

Suomen Gastronomien Seura ry perustelee vuoden ravintolan valintaa Chef & Sommelierin intohimoisella antaumuksella kestäviin raaka-aineisiin ja palveluun. Keittiömestari Laukkonen uskoo, että ravintola on saatu toimivaksi myös kekseliäällä markkinoinnilla.

– Facebook on meille erittäin tärkeä markkinointikanava. Jos joku peruuttaa varauksen, hyödynnämme heti Facebookia ja puhelimet alkavat piristä. Laitamme sinne paljon muutakin kuin peruutuspaikkoja. Viime viikolla laitoin esimerkiksi kuvan mateesta ja ilmoitin, että madetta on vielä ensi viikon listallamme. Tämän jälkeen alkoi tulla kyselyitä, että löytyisikö vielä pöytiä kyseiselle viikolle.

Lue myös: Chef & Sommelier valittiin vuoden ravintolaksi 2013

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta:

Moni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Kun turkulaisravintola sai Michelin-tähden, alkoi uudenlainen jännittäminen: "Emme tiedä, kuka hän on"Oletko jo käynyt? Täältä saa Suomen parhaat hampurilaiset – kolmen kärjessä yksi paikka Helsingistä ja kaksi muualtaPalkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"Himotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"Vuoden 2019 ravintola on todellinen yllättäjä – nuorilla yrittäjillä ei aiempaa kokemusta ravintolan pyörittämisestä: "Se on vahvuutemme, erilaisuutemme"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 11:04
    Hevoset

    Nyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhde