Vuoden ravintolassa iloitaan yllättyneinä: "Sairaan hyvä homma!"

Vuoden ravintolaksi 2013 valitun Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo olevansa yllättynyt ja onnellinen tuoreesta kunniamaininnasta.

Helsinkiläisravintola Chef & Sommelier valittiin tiistaina Vuoden ravintolaksi 2013 Suomen Gastronomien Seuran toimesta. Ravintolan keittiömestari, Makuja-kokkinakin tunnettu Sasu Laukkonen kertoo Makuja-sivustolle olevansa positiivisesti yllättynyt kunniamaininnasta.

– Totta kai on erittäin hyvä fiilis. Äsken eräs toimittaja ihmetteli minua haastatellessaan, että miten voin olla yllättynyt tästä, mutta kyllä voin. Onhan tämä ihan sairaan hyvä homma, Laukkonen iloitsee.

Laukkosen mukaan Chef & Sommelierissa ollaan löydetty parin vuoden puurtamisen jälkeen se kuuluisa punainen lanka.

– Keskitymme paljon raaka-aineiden valintaan ja uskon, että olemme nyt löytäneet sen fokuksen. Vitsinä olen aiemmin sanonut, että täytyy olla todella huono, jos ei saa 25-paikkaista ravintolaa täyteen. Kyllä meillä on hyvin pyyhkinyt, mutta olemmekin tehneet sen eteen paljon duunia.

Kekseliäällä markkinoinnilla menestykseen

Suomen Gastronomien Seura ry perustelee vuoden ravintolan valintaa Chef & Sommelierin intohimoisella antaumuksella kestäviin raaka-aineisiin ja palveluun. Keittiömestari Laukkonen uskoo, että ravintola on saatu toimivaksi myös kekseliäällä markkinoinnilla.

– Facebook on meille erittäin tärkeä markkinointikanava. Jos joku peruuttaa varauksen, hyödynnämme heti Facebookia ja puhelimet alkavat piristä. Laitamme sinne paljon muutakin kuin peruutuspaikkoja. Viime viikolla laitoin esimerkiksi kuvan mateesta ja ilmoitin, että madetta on vielä ensi viikon listallamme. Tämän jälkeen alkoi tulla kyselyitä, että löytyisikö vielä pöytiä kyseiselle viikolle.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja