Vuoden poliisi Hannu Kangas: Poliisilaitoksissa pitäisi olla oma lastensuojelun sosiaalityöntekijä

Vuoden poliisiksi valitun rikosylikonstaapeli Hannu Kankaan mukaan lapsiin kohdistuneet väkivaltarikokset ovat kymmenkertaistuneet viime vuosina.

– Viimeisten vuosien aikana tapaukset ovat kymmenkertaistuneet, mutta onneksi suurin osa niistä on lieviä. Tällä hetkellä meillä Kirkkonummella on tutkittavana vakava tapaus, jossa seksuaalisen hyväksikäytön uhreja on useita, kertoo Kangas.

Kirkkonummen poliisin tiloissa on jo vuosia ollut oma lastensuojelun sosiaalityöntekijä, millä on suuri merkitys tutkinnan tiedonkulkuun.

Vuoden poliisin mukaan lapsiin kohdistuneet väkivaltarikokset hurjassa kasvussa 1:12

Poliisin perustutkimus palkittiin

Vuoden poliisi valinnan perusteluiden mukaan Kangas palkittiin ansioistaan perustutkinnassa, sillä hän on koko virkauransa ajan pyrkinyt auttamaan alueensa asukkaita rikostorjuntaan liittyvissä asioissa.

– Pienetkin asiat ovat merkityksellisiä ja usein tärkeitä kukapa sen tietää, milloin se on hyvin hoidettu alaikäisen näpistys ehkäisseen jo alkavissa olevan rikoskierteen ja syrjäytymisen, sanoo Kangas.

Kangas on 41. vuoden poliisi, mikä yllätti palkitun täysin.

– Poliisin työssä olen saanut nähdä elämän koko kirjon. Olen viihtynyt työssäni oikein hyvin. Vuosiin mahtuu myös kahvihuoneen huumoria ja naurua, lisää Kangas.

Lue myös:

    Uusimmat