Vuoden journalistiksi ehdolla oleva Haapala: Politiikka ei ole ryppyotsaista

MTV3 Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala on valittu ehdolle vuoden journalistiksi.

Suuri Journalistipalkinto 2012 -kilpailun palkintolautakunta perustelee valintaa sillä, että Haapalalla oli näkyvä rooli politiikan uutisoinnissa, vaalitenteissä kuin verkkokolumneissa presidentin- ja kuntavaaleissa.

– Hän on asiantunteva, räväkkä ja persoonallinen uutismies, haastattelija ja kommentaattori. Hän osaa avata vallankäytön kiemuroita kansantajuisesti ja kiinnostavasti. Hänen kolumninsa synnyttävät keskustelua sosiaalisessa mediassa. Haapalan johtama yhdistetty politiikan ja talouden toimitus tuottaa tasaisesti omia uutisia ja toimitus myös ideoi vaalitentteihin uudenlaisia muotoja, lautakunta perustelee.

Haapala iloitsi valinnastaan.

– Hiukan on ehkä irrotteleva tyyli joskus paikallaan. Ei tämä politiikkakaan niin vakavaa ole, että sitä tarvisi otsakurtussa tehdä. Siitä on tullut myös tyylilaji, ehkä se näkyy.

Työntäyteinen vaalivuosi piti Haapalan johtaman politiikan toimituksen kiireisenä.

– Tänä vuonna ei ole vaaleja. Tai niinhän me ainakin vielä luulemme, jollei tule ennenaikaisia eduskuntavaaleja, koska sekin roikkuu nyt ilmassa. Tämä välivuosi tekee ihan hyvää, jos siis sellainen tulee.

Yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan ehdokkaiden joukosta. Voittajat julkistetaan palkintogaalassa, joka nähdään suorana MTV3 kanavalla 20. maaliskuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat