Nämä huipputoimittajat ovat ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajiksi

Suuren journalistipalkinnon saajiksi ehdotettiin tänä vuonna ennätyksellisesti peräti 462 henkilöä. Näistä palkintolautakunta valitsi jokaiseen kolmeen palkintoluokkaan kolme voittajaehdokasta.

Suuri Journalistipalkinto jaetaan nyt 12. kertaa. Palkinto jaetaan kolmessa palkintoluokassa: Vuoden juttu, vuoden journalisti ja vuoden journalistinen teko. Palkinnon arvo on jokaisessa kategoriassa 7 500 euroa.

– Suuren Journalistipalkinnon omilla nettisivuilla on tarkemmat tiedot jokaisesta ehdokkaasta ja linkit myös juttuihin, joista ehdokkaat ovat ehdolla, kertoo Suuri Journalistipalkinto 2012 -ohjelman tuottaja Mari Haavisto.

Tänä vuonna Vuoden juttu -kategoriassa paremmuudesta kilpailevat HS-Kuukausiliitteen Hanna Nikkanen ja Anu Silfverberg jutullaan Uskomaton murhenäytelmä, Olivia-lehden Laura Mattila jutullaan Tämän pojan elämä ja Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien Pekka Juntin, Jussi Leinosen ja Sammeli Harveen juttukokonaisuus Oman onnensa nojassa.

Vuoden journalistinen teko -kategoriassa kisaavat Tuomo Pietiläinen Helsingin Sanomista ja Tampereen yliopistolta tutkivan journalismin edistämisellä, Ilta-Sanomien Kaius Niemen ja työryhmän Sana on vapaa -kampanjalla ja Suomen luonto -lehden Juha Kauppinen Talvivaaran kaivoksen ympäristövaikutuksia käsittelevillä jutuillaan.

Vuoden journalisti -kategoriassa on niin ikään kolme ehdokasta. Tittelistä kilpailevat freelancer-toimittaja Niklas Meltio, Ilta-Sanomien Pekka Holopainen ja MTV3 Uutisten Timo Haapala.

Palkintolautakunta valitsee voittajat. Jos palkintolautakunnan jäsenen mediasta ehdokkaana on henkilö, jäävää lautakunnan jäsen itsensä.

Yleisöäänestys saa jatkoa

Viime vuonna yleisö sai ensimmäistä kertaa valita oman suosikkinsa Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Tänä vuonna yleisöäänestys saa jatkoa.

– Suosikkia äänestettiin viime vuonna yhdeksän ehdokkaan joukosta ja se oli menestys. Äänestys toimi hyvin ja oli suosittu. Luonnollisesti päätimme jatkaa yleisöäänestystä tänäkin vuonna, tuottaja Mari Haavisto kertoo.

Haaviston mukaan tänä vuonna odotetaankin jälleen paljon ääniä, koska äänestäminen on tehty entistä helpommaksi.

– Äänestäminen tapahtuu Suuren journalistipalkinnon nettisivujen kautta omien Facebook-tunnuksien avulla. Tämä on päätetty tehdä näin sen takia, että näin pystymme varmistamaan, että jokainen äänestää vain kerran, Haavisto kuvailee.

Suuri journalistipalkinto jaetaan suorana MTV3-kanavalla televisioitavassa gaalassa 20.3.2013 Vanhan ylioppilastalon salissa. Haaviston mukaan gaalassa katsojat pääsevät sukeltamaan journalistien maailmaan ja samalla nauttimaan myös mielenkiintoisista esityksistä.

– Tänä vuonna juhlassa on toimittajien lisäksi muitakin sanataitureita. Ohjelmassa esiintyvät muun muassa maan mainio runopoika Daniel Helakorpi ja toinen upeista sanoituksistaan tunnettu Samuli Putro.

Suuren journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB. Lisätietoa ehdokkaista on Suuren journalistipalkinnon verkkosivulla.

Mitä haluaisit kysyä Suomen tämän hetken arvostetuimmilta toimittajilta? Mitä haluat tietää toimittajan ammatista? Lähetä kysymyksesi osoitteeseen uutiset@mtv3.fi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat