Vuoden 2013 tähdet jaettu – katso Suomen Michelin-ravintolat!

Michelin-raati on jälleen kerran jakanut vuosittaiset tähtensä menestyneille eurooppalaisille ravintoloille.

Suomessa arvostettuja Michelin-tähtiä ropisi tänäkin vuonna tuttuun tapaan muutamille helsinkiläisravintoloille.

Helsingin tähdet pysyivät ennallaan: Chez Dominique jatkaa maamme ainoana kahden tähden ravintolana. Yhden tähden arvoisiksi on luokiteltu Demo, Postres, Luomo ja Olo.

Uudessa oppaassa on Helsingistä mukana kolme uutta ravintolaa, joista Matti Jämsenin vetämä G W Sundmans Etelärannassa erottuu punaisin kirjaimin – tällainen korostus merkitsee, että ravintola on ”rising star”, eli se on nousemassa tähtiravintolaksi edellyttäen, että sen keittiön taso pysyy vakaasti korkealuokkaisena ja kekseliäänä. Viime kesän alussa ovensa avannut Pure Bistro Pohjois-Esplanadilla Kauppatorin kupeessa on saanut Bib Gourmand-symbolin, joka tarkoittaa, että ravintola tarjoaa erittäin maukasta ruokaa kohtuuhintaan. Pieni skandinaavishenkinen Spis Kasarmikadulla on oppaan Helsingin-valikoiman kolmas uusi tulokas. Bib Gourmand-symboli on Pure Bistron lisäksi Farangilla, Gaijinilla, Groteskilla ja Solnalla.

Michelin-tähtien merkitys:

3 tähteä: Ravintola on itsessään matkan arvoinen

2 tähteä: Ravintolan takia kannattaa tehdä kiertomatka

1 tähti: Ravintola on kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä

Guide MICHELIN Main Cities of Europe ilmestyy nyt 32. kerran. Pohjoismaisista kaupungeista oppaassa ovat mukana Helsinki, Tukholma, Göteborg¸ Kööpenhamina ja Oslo. Kaikkiaan mukana on 44 kaupunkia 20 Euroopan maasta.

Lue myös Michelinin Pohjois-Euroopan tähdityksestä vastaavan ravintolatarkastajan haastattelu:

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja