Vuoden 1959 Miss Suomi Tarja Berggårdh ei seuraa mallimaailman tapahtumia

Tarja Berggårdh (s. Nurmi) teki aikanaan missikisojen historiaa. Pirkko Mannola kruunasi hänet Miss Suomeksi vuonna 1959. Berggårdh sai kantaa kruunua kutreillaan kaksi vuotta, sillä seuraavana vuonna sopivaa kandidaattia ei löytynyt. Kruunauksia seurasivat vuodet mallina ja näyttelijänä.

− Mallivuodet ovat minun kohdallani eletty. En juurikaan enää seuraa muotimaailman tapahtumia. Kaikista kuvauksistakin olen kieltäytynyt jo ainakin viiden vuoden ajan, Tarja Berggårdh kertoo.

Urastaan mallina Berggårdhilla on pelkkiä hyviä muistoja. Kruunaus Miss Suomeksi poiki mallin töitä, juontokeikkoja ja elokuvarooleja. Hän ei osaa sanoa, mikä hänestä olisi tullut, jos ei malli.

− Viihdyin mallina erittäin hyvin, niin kuin kaikki tytöt, hän sanoo.

Nykyajan muotimaailmassa on yksi asia, joka Berggårdhia ja hänen ystävättäriään ärsyttää. Laihuuden ihannointi kun hankaloittaa muidenkin ihmisten elämää kuin pelkästään mallien.

− Yritin jokin aika sitten etsiä iltapukua Amerikan-matkallani. Kaikki olivat hihattomia tai liian avonaisia. Ja pieniä. Meitä maksukykyisiä, normaalivartaloisia, yli viisikymppisiä naisia on, jotka haluaisimme pukeutua ikäisillemme sopivalla tavalla, Berggårdh sanoo ja harmittelee, kun sopivia vaatteita ei tahdo löytyä Suomestakaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja