VR vähentää junavuoroja alkuvuodesta – pahiten kärsii Helsingin ja Tampereen väli

Joulumatkustukseen ei ole toistaiseksi annettu rajoituksia, mutta korona iskee pahasti sesonkiin – näin Finnair ja VR kommentoi koronaviruksen sekoittamaa joulua 3:42
Näin VR ja Finnair kommentoivat koronaviruksen sekoittamaa joulumatkustusta.

Uusimmat koronarajoitukset ovat vähentäneet junamatkustusta entisestään ja matkamäärät ovat pudonneet noin 65 prosenttia viime vuodesta, VR kertoo.

Vuorojen vähennykset koskevat erityisesti arkipäiviä ja ne tulvevat voimaan 11.1.2021. VR:n tiedotteen mukaan uudet junavuorot vastaavat paremmin olemassa olevaa kysyntää, joka on huomattavasti laskenut.

Eniten kaukoliikenteen vuoroja vähennetään Helsingin ja Tampereen väliltä. Yhteysvälin tarjontaan tulee muutoksen myötä noin kahden tunnin välit aamuisin ja iltaisin maanantaista torstaihin. Lähijunat paikkaavat yhteysvälin vähennyksiä osittain.

Toiseksi eniten vuoroja vähennetään Tampere–Seinäjoki-väliltä. Heikennyksiä tulee myös Helsingin ja Vaasan välille, jonka tarjontaan tulee muutoksen myötä pisimmillään noin kuuden tunnin välit molempiin suuntiin. Myös Helsinki–Turku- ja Helsinki–Kouvola-välien junavuoroja vähennetään.

– Koronarajoitukset ovat osuneet erityisen pahasti arkipäivien työmatkaliikenteeseen. Ennusteidemme mukaan sama kehitys jatkuu alkuvuonna pääkaupunkiseutua koskevien rajoitusten pidentämisen myötä. Reagoimme tilanteeseen vähentämällä junavuoroja etukäteen, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola sanoo.

VR:n mukaan vuoroja palautetaan kysynnän parantuessa. Vuoroja saadaan palautettua liikenteeseen "jopa viikon varoajalla" ja myyntiin yhden arkipäivän aikana.

Vähennykset eivät koske yöjunaliikennettä, Etelä-Suomen taajamaliikennettä tai kiskobusseja.


Lue myös:

    Uusimmat