Hyviä uutisia: VR lisää liikennettä merkittävästi muun muassa Helsingin ja Seinäjoen välille – myös muita parannuksia luvassa

VR aloittaa huomenna uuden aikataulukauden ja lisää sen myötä junavuoroja liikenteeseen. Lisäksi jotkut junayhteydet nopeutuvat, VR kertoo verkkosivuillaan.

VR:n mukaan esimerkiksi Helsingin ja Tampereen välille on tulossa huomattavasti lisää tarjontaa. Tampereen ja lähipaikkakuntien välillä kulkee huomisesta alkaen yhteensä 25 uutta lähi- ja kaukojunavuoroa joka arkipäivä.

Pirkanmaalla M-juna aloittaa lähijunaliikenteessä. Kyseessä on kokeilu. Junavuorojen suosio ratkaisee, jatketaanko M-junan liikennöintiä myös ensi vuoden jälkeen.

Helsingin ja Seinäjoen välillä liikennöi huomisesta alkaen junavuoro molempiin suuntiin lähes joka tunti varhaisesta aamusta iltaan saakka.

Myös muita parannuksia luvassa

Kaikki vuorot Oulun ja Helsingin välillä muuttuvat vaihdottomiksi ja matka-ajat nopeutuvat. Suorien vuorojen määrä kasvaa arkisin 10 vuorosta 16 vuoroon.

VR:n mukaan lisäksi iltajunaliikenteeseen tulee parannuksia, kuten päivittäin hieman ennen puoltayötä Helsingistä Lahteen kulkeva Z-juna.

VR lisää talvisesonkina myös Helsingin ja Kolarin välillä matkaavien yöjunien määrää.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat