Mainos

HSL poisti junista lipunmyynnin – lähes puolet asemista yhä ilman lipunmyyntiautomaattia

Junalippujen myynti loppui kesäkuussa pääkaupunkiseudun lähijunissa, mutta liki puolet asemista on yhä ilman lippuautomaatteja. Sekavuutta aiheuttavat myös VR:n ja seutuliikenteen erilliset lippujärjestelmät.

Lähijunapalvelut VR:ltä tilaava Helsingin seudun liikenne päätti jo 3 vuotta sitten, että lipunmyynti junista poistuu. Nyt 20 asemaa on yhä ilman lippuautomaatteja.

HSL:n myyntijohtaja Mari Flink lupailee, että tilanne korjautuisi kuukauden sisällä.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että elokuun loppuun saatais kaikki automaatit toimitettua. Tää on tosi harmillinen juttu, ja tätä pahoitellaan.

Flinkin mukaan syynä automaattien puuttumiseen on tuotannossa ilmenneet tekniset ongelmat.

Hämmennystä aiheuttaa myös se, että lähijunalla pääsee myös pääkaupungin liikennealueen ulkopuolelle, joka puolestaan on VR:n reviiriä ja siksi siellä käy vain VR:n lippu.

Flinkin mukaan vielä voidaan miettiä, olisiko HSL:n ja VR:n myyntijärjestelmiä mahdollista yhdistää, mutta automaattimyynti on hänen mukaansa vähenemässä.

– Tämä automaattimyynti on niin pieneksi käyvä ja erityisesti liikennevälineissä tapahtuva myynti. Meidän mobiilimyynti on kasvanut viime vuodesta 300 prosenttia.

VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä puolestaan kertoo, että uudistettua lipunmyyntiä tullaan arvioimaan käyttäjien kokemusten perusteella.

– Kun uusi malli on pyörähtänyt käyntiin, niin me kerätään kokemuksia, että mikä toimii ja mikä ei toimi. Varmaan tää lippuasia on yks semmonen, mitä täs joudutaan sit tosissaan miettimään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.