VR aikoo uusia lähijuniaan 250 miljoonalla eurolla

VR suunnittelee noin 250 miljoonan euron investointia uusiin lähijuniin, yhtiö tiedotti torstaina. Uudella kalustolla on tarkoitus korvata nykyisin Etelä-Suomessa taajamaliikenteessä käytettävä Sm2-kalusto.

Kaluston toimittajaa ei vielä ole valittu. Hankinta käynnistetään tänä vuonna, ja uudet junat on tarkoitus saada liikenteeseen vuonna 2024. Vanha kalusto olisi kokonaan korvattu uusilla junilla vuonna 2026. Tällä hetkellä Sm2-junia on käytössä 34 kappaletta.

– Haluamme korvata tiensä päähän tulleen vanhan kaluston modernilla junakalustolla ja etsimme tällä hetkellä vaihtoehtoja. Uudella kalustolla parannamme asiakaskokemusta. Olemme jo uudistaneet kalustoamme runsaasti viime vuosina. Modernilla kalustolla on merkittävä vaikutus matkustusmukavuuteen, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson toteaa tiedotteessa.

Kalustohankinta tuli ajankohtaiseksi liikenne- ja viestintäministeriön lopetettua Etelä-Suomen taajamaliikenteen kilpailutuksen valmistelun.

Alun perin ministeriön tarkoituksena oli, että kilpailutettu liikenne alkaisi Etelä-Suomen raiteilla kesällä 2022. Kilpailutuksen toteutumisesta tai sen ajankohdasta ei toistaiseksi ole tehty uusia päätöksiä.

Lue myös:

    Uusimmat