Volvon Polestar syventää yhteistyötään Googlen kanssa: Auto kyttää mitä kuski kyttää

Polestarit seuraavat tulevaisuudessa kuljettajan katsetta 0:40
Näin Volvon sähköautobrändi Polestarin sekä Googlen teknologia seuraa kuljettajan katsetta.

Polestar 2 on ensimmäinen markkinoille saapuva auto, jonka tietoviihdejärjestelmä on rakennettu täysin Googlen Androidin päälle. Polestarin ja Googlen yhteistyö tulee kuitenkin ulottumaan tulevaisuudessa pidemmälle kuin pelkkään käyttöjärjestelmään.

Volvon sähköautobrändi Polestar kertoo tiistaina lähettämässään tiedotteessa tulevansa syventämään yhteistyötään Googlen kanssa. Tämä tulee näkymään sen autoissa tavalla, jota ei ole vielä muilta merkeiltä nähty.

– Olemme näyttäneet maailmalle suhtautuvamme vakavasti digitaalisten toimintojen integrointiin autoissamme ja olemme edelleen avoimia yhteistyölle alan ammattilaisten kanssa, Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath kertoo.

Auto tarkkailee kuljettajan katsetta

Polestarin tavoitteena on omien sanojensa mukaan tarjota autojensa omistajille ajokokemus, joka on totuttua helppokäyttöisempi, turvallisempi ja hauskempi.

Tätä se lähtee tavoittelemaan paitsi kulloisenkin kuljettajan mieltymyksiin automaattisesti mukautuvalla sisällöllä itse tietoviihdejärjestelmässä, myös teknologialla, joka tuntuu vielä toistaiseksi kuin scifi-elokuvasta repäistyltä.

Polestarin esittelemässä konseptissa auto tarkkailee jatkuvasti, mihin kuljettaja kohdistaa katseensa.

Kun pimeällä ajettaessa kuski kiinnittää huomionsa tiehen, himmenevät näytöt juuri sen verran, ettei niiltä kajastava valo häiritse ajamista. Mikäli kuljettaja vilkaisee esimerkiksi nopeuttaan digitaalisesta mittaristosta, kirkastuu näyttö välittömästi ja himmenee taas, kun kuljettajan katse palaa tiehen. Sama pätee myös keskinäyttöön.

Järjestelmä osaa myös varoittaa, mikäli se havaitsee kuljettajan katseen vaeltelevan liian pitkäksi aikaa näytöille – siis edessä olevan tien sijaan.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miten kyseisen ominaisuuden on määrä toimia.

Keskinäyttöön on tulossa teknologiaa, joka tunnistaa kuljettajan käden joko lähestyvän tai etääntyvän näytöstä. Kun kuskin käsi menee lähemmäs näyttöä, avautuu sille automaattisesti enemmän lisävalintoja. Kun käsi vedetään kauemmas, yksinkertaistuu näkymä.

Polestar esittelee sen autoissa tulevaisuudessa nähtävää teknologiaa konseptimallissa, joka saapuu näytille ensi kuun Geneven autonäyttelyyn. Verkossa kyseinen design- ja teknologiatutkielma paljastetaan jo 25. helmikuuta.

Lähde: Polestar

Lue myös:

    Uusimmat