Volvo-pomo avoimena laatuongelmista: ”On myönnettävä, että meillä oli hieman vaikeuksia”

3:58

Yhdysvaltalainen markkinatutkimusyhtiö laittoi hiljattain automerkit laatujärjestykseen. Häntäpäästä löytyi yllätys, sillä ruotsalaisvalmistaja löytyi premium-merkkien listauksen kolmanneksi viimeiseltä sijalta.

Pääkuvan video

Tältä näyttää Volvon uudella USA:n-tehtaalla

Premium-valmistajista ainoastaan Jaguar ja Land Rover keräsivät yhdysvaltalaisen J.D. Powerin laatuvertailussa vähemmän pisteitä kuin roppakaupalla palkintoja viime vuosina kahminut Volvo.

Ruotsalaisvalmistajan tutkimus- ja kehitysjohtaja Henrik Green kertoi Automotive News Europelle syistä odotettua huonomman ranking-sijoituksen taustalla.

– On myönnettävä, että meillä oli hieman vaikeuksia julkaistuamme XC90:n. Meillä oli erittäin hyvä paketti ominaisuuksien ja toimintojen puolesta, mutta laadun kanssa oli haasteita, Green sanoi.

XC90 on muotoilujohtaja Thomas Ingelathin aikakauden ensimmäinen uusi Volvo. Se esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2014. Kyseessä oli samalla tulikoe Volvon itsensä kehittämälle SPA-alustarakenteelle, jota on sittemmin hyödynnetty myös muissa uusissa 90- ja 60-sarjan malleissa.

– Teimme asian kanssa paljon töitä, ja ongelmien pitäisi nyt olla takanapäin, hän jatkoi.

Jenkki-Volvolta odotetaan laatua

Green uskoo, että Volvo nousee J.D. Powerin rankingissa ensi vuonna, sillä ensisijaisesti Yhdysvaltoihin suunnatun ja siellä valmistettavan uuden S60:n on määrä olla Volvon historian laadukkain auto. 

– Tällä hetkellä ykkönen on XC60, jota on valmistettu Ruotsin Torslandan-tehtaalla vuodesta 2017. Luulen, että S60 pystyy päihittämään sen.

Volvo rakennutti Etelä-Carolinan Charlestoniin tuotantolaitoksen, joka tulee ainakin aluksi keskittymään pelkästään uuteen S60-malliin. Green ei kuitenkaan halua aiheuttaa epätervettä vastakkainasettelua sen eri tehtaiden välille.

– En usko, että kulttuuriimme kuuluu asettaa tehtaitamme vastakkain ja katsoa, kuka voittaa sopimuksen uuden mallin valmistamisesta. 

Sen sijaan hän toivoo, että Volvon eri tuotantolaitokset kilpailisivat siitä, mistä tulee laadukkaimmat autot.

– Se on tervettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja