Volvo paljasti täysin uuden V60-farmarin: Enemmän tilaa, tyyliä ja turvallisuutta

1:26

Uusi V60 on edeltäjäänsä suurempi, tilavampi, teknologisesti edistyneempi, urheilullisempi ja pykälää tai paria ylellisempi.

Ruotsalaisvalmistaja julkisti eilen illalla seuraavan sukupolven V60:n – auton, jossa yhdistyy sen mukaan sekä näyttävä ulkomuoto että arkielämän vaatima käytännöllisyys.

Uuden V60:n julkistus oli siinä mielessä erikoinen, että se tapahtui auton luontaisessa elinympäristössä; pienessä pakkaskelissä tukholmalaisen omakotitalon pihalla. 

– Farmariauton kuljettaja on ollut meille tärkeä asiakas jo vuosikymmenten ajan. Uusi V60 Sportswagon kunnioittaa tätä perinnettä, mutta nostaa kokemuksen aivan uudelle tasolle, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvolla uskotaan, että V60 vetoaa erityisesti heihin, jotka pitivät tuotannosta poistuneesta V70-mallista, mutta joille massiivinen V90 on yksinkertaisesti tarpeettoman iso.

Kaksi hybridimallia

Auto rakentuu Volvon skaalautuvalle SPA-alustalle XC60:n ja 90-sarjan mallien tapaan. V60:n kohdalla se on mahdollistanut muun muassa aiempaa väljemmät sisätilat. Auton pituus on kasvanut edellismallista lähes 13 sentillä 4,76 metriin. Tavaratilakin on 99 litraa vetävämpi.

Tarjolle tulee tuttuun tapaan lukuisia bensiini- sekä dieselmoottoreita, ja Volvon päätös sähköistää kaikki uudet autonsa vuodesta 2019 lähtien näkyy osaltaan myös uudessa V60-mallissa. Sen nelivetoiset T6- ja T8-hybridit ovat teholtaan 340 ja 390 hevosvoimaa.

Teknologian aallonharjalla

V60:ssä on 90-sarjasta ja XC60:stä tuttuja kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka tekevät uutukaisesta, ainakin Volvon mukaan, yhden markkinoiden turvallisimmista autoista.

Auton City Safety -järjestelmä automaattijarrutustekniikalla ja erilaisilla havaitsemisjärjestelmillä auttaa kuljettajaa välttämään vaaratilanteita. Se on Volvon mukaan markkinoiden ainoa järjestelmä, joka havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet. Ensimmäisenä maailmassa City Safety osaa myös jarruttaa automaattisesti uhkaavassa yhteentörmäystilanteessa vastaantulevan ajoneuvon kanssa.

Pilot Assist -järjestelmä puolestaan tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla autoa hyvin merkityillä maanteillä 130 km/h:n nopeuteen asti. V60 sisältää myös suistumiseneston, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon ja muita ohjaustukea käyttäviä järjestelmiä. Myös valinnainen risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella parantaa turvallisuutta auton sisä- ja ulkopuolella.

V60 tulee saataville myös valmistajan Care by Volvo -ohjelmaan, jossa on jo entuudestaan kompakti katumaasturi XC40. Ohjelmassa asiakas ottaa auton kiinteällä kuukausihinnalla joko vuodeksi tai kahdeksi. Hinta sisältää sekä auton että verot ja vakuutukset, ja sopimuksen päättyessä asiakas saa alleen uuden mallin.

Lähde: Volvo

***

1:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja