Mainos

Volvo ja Mitsubishi ristiinomistukseen

Ruotsalainen ajoneuvovalmistaja Volvo ja japanilainen Mitsubishi Motors ovat sopineet mittavasta yhteistyöstä. Yhtiöt kertovat ostavansa viiden prosentin osuuden toisistaan. Mitsubishi hankkii Volvon osakkeet markkinoilta vuoden 2002 loppuun mennessä ja laskee itse liikkeelle uusia osakkeita Volvolle. Volvo maksaa yli puolentoista miljardin markan arvoiset osakkeet marraskuun lopussa.

Yhteistyön pohjaksi Mitsubishi ja Volvo perustavat vuoden 2001 loppuun mennessä yhteisen tytäryhtiön kuorma- ja linja-autojen kehitykseen, tuotantoon ja myyntiin maailmanlaajuisesti. Tytäryhtiöön siirretään Mitsubishin vastaavat toiminnot.

Uusi yhtiö on maailman suurin kuorma-autojen valmistaja, jos siihen lasketaan mukaan Volvon hankkiman Scanian tuotanto. Volvo omistaa tytäryhtiöstä 19,9 prosenttia ja Mitsubishi loput. Volvo ja Mitsubishi laskevat säästävänsä yhteistyöllä reilut 1,3 miljardia markkaa vuodessa.

Japanin neljänneksi suurin autovalmistaja Mitsubishi on etsinyt yhteistyökumppania kuukausien ajan kärsittyään pahasti Aasian talouskriisissä. Volvo myi autodivisioonansa amerikkalaiselle Fordille tammikuussa, ja valmistaa nyt raskaampia ajoneuvoja, lentokonemoottoreita ja rakennusvälineistöä. Volvo on parhaillaan ostamassa ruotsalaista kilpailijaansa Scaniaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.