Volkswagen tähtää automaailman Appleksi – lyö tiskiin 34 miljardia euroa

Muistuttavatko Volkswagenin ja Applen tuotteet toisiaan tulevaisuudessa?

Volkswagenin designosaston johtaja Klaus Bischoff kertoo saksalaisvalmistajan ammentavan tulevaisuudessa enemmän ja enemmän teknologiajätti Applen oppeja.

25-vuotisen uran Volkkarilla tehnyt Bischoffin mukaan Volkswagen on parhaillaan määrittelemässä omia arvojaan sen valmistautuessa siirtymään sähköautojen aikaan.

– Tarkoituksenamme on Applen tavoin olla mahdollisimman merkityksellisiä, puristisia ja selkeitä, Bischoff kertoo ja muistuttaa myös täysin uuden arkkitehtuurin visualisoinnin tärkeydestä.

Saksalaisvalmistaja on panostanut 30 miljardia euroja sähköautojen, autonomisen teknologian ja digitaalisuuden edistämiseen. Tästä summasta viitisen miljardia meni pelkän uuden modulaarisen MEB-alustan kehitykseen, jota on määrä käyttää tulevien vuosien aikana yli 20 täyssähköautossa.

Ennen dieselskandaaliaan Volkswagen ei ollut juurikaan panostanut autojensa sähköistämiseen, mutta syyskuun 2015 jälkeen siitä on tullut yksi autojen sähköistymistä innokkaimmin ajavista valmistajista.


Lähde: Reuters

***

6:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja