Volkswagen ryhtyy valmistamaan autoja Ruandassa

Kun ajattelet Afrikkaa, tulevatko sinulle mieleen uutuuttaan kiiltävät saksalaisautot? Ei monelle muullekaan. Juuri tämän asian Volkswagen on päättänyt muuttaa.

Ruanda on noin 12 miljoonan ihmisen tasavalta Afrikan keskiosissa. Maanosan tiheimmin asutetussa valtiossa on arviolta vain noin 300 000 autoa, jotka ovat enimmäkseen Japanista käytettyinä tuotuja.

Maan autotilanne on kuitenkin muuttuvassa merkittävästi tulevina vuosina, sillä Volkswagen on ilmoittanut ryhtyvänsä valmistamaan Poloa ja Passattia Ruandaan avattavassa tuotantolaitoksessa.

Tarkoituksena on valmistaa autoja ensisijaisesti Afrikan-markkinoille sekä tukea yhtiön kyydinjakopalvelua Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

– Haluamme rikkoa stereotypian, että Afrikka on köyhä ja afrikkalaisilla ei olisi varaa uusiin autoihin, Etelä-Afrikan Volkswagenin toimitusjohtaja Thomas Schaefer kertoi Reutersille.

Volkswagenin mukaan investoinnin alkuvaiheessa uusia työpaikkoja syntyy 500–1 000. Tämä pitää sisällään muun muassa kyydinjakopalveluun rekrytoitavat kuljettajat.

Schaeferin mukaan kyytipalvelu tulee ruokkimaan autojen kysyntää, joten toukokuussa käynnistyvälle tehtaalle on vankat perusteet. Palveluun kuuluvat autot tulevat olemaan ajossa kellon ympäri, joten niitä on uusittava tiheään tahtiin.

***

1:31

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja