Voisivatko seksityöntekijät työskennellä yhteisissä työtiloissa? Uutissuomalainen: Näin puolueet vastaavat

Prostituutiota, pakkotyötä, pakkoavioliittoja – sosiaalityöntekijä kertoo, millaista on kohdata ihmiskaupan uhreja työssään 4:49
Videolla kerrotaan, millaista on ihmiskauppa Suomessa.

Parituslakia pitäisi muuttaa niin, että seksityöntekijät saisivat työskennellä yhdessä ja palkata vartijan, ehdottaa Pro Tukipiste -järjestö. Tämä parantaisi seksityöntekijöiden turvallisuutta. Uutissuomalainen haastatteli eri puolueita siitä, miten he suhtautuvat ehdotukseen.

Vihreät ja Liike Nyt kannattavat parituslain avaamista niin, että seksityöntekijät saisivat työskennellä yhdessä ja palkata vartijan, kertoo Uutissuomalainen.

– Seksityö voi ja saa olla oma valinta. Lainsäädännön tulee edistää seksityöntekijöiden oikeuksia ja hyvinvointia. Ihmiskauppaa ja paritusta tulee kitkeä kiristämällä lainsäädäntöä pidentämällä tuomioita, kommentoi Harry Harkimo Liike Nytistä Uutissuomalaiselle.

Perussuomalaisten ryhmäjohtajan Ville Tavion mukaan ehdotusta pitäisi selvittää oikeusministeriössä.

”Askel kohti laillista bordellia”

Ehdotusta vastustavat kokoomus ja kristillisdemokraatit pelkäävät, että yhteistyötila tarkoittaisi jonkinlaista bordellia ja voisi lisätä lieveilmiöitä.

– Haasteena on paikkojen sijoittelu, niiden alueelle mahdolliset tuomat lieveilmiöt ja levottomuudet. Epätodennäköistä on myös, että kaikki alalla työskentelevät siirtyisivät tällaisiin tiloihin, joita osa asiakkaista todennäköisesti vierastaa, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen.

RKP:n ryhmänjohtaja Anders Adlercreutz veisi seksikaupan lainsäädäntöä päin vastoin kohti Ruotsin mallia, jossa seksin ostaminen on kokonaan kielletty.

Pro Tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen korostaa, ettei työskentely yhdessä tai oikeus palkita vartija tarkoittaisi bordellia.

Seksin oston täyskielto ei Kauppisen mukaan lopettanut seksikauppaa Ruotsissa. Kauppisen mukaan täyskielto ei ole myöskään parantanut työntekijöiden turvallisuutta.

SDP:n, keskustan ja vasemmistoliiton ryhmät eivät ota asiaan kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat