Pohjois-Korean Kim uhoaa haluavansa "maailman mahtavimmat ydinasevoimat" – poseerasi tyttärensä rinnalla

1:10
Video: Pohjois-Korean Kim poseeraa kameralle yhdessä tyttärensä kanssa upseerien ja tutkijoiden ympäröimänä.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un haluaa maalleen maailman mahtavimmat ydinasevoimat, maan uutistoimisto KCNA kertoo.

Maan johtaja Kim oli hiljattain valvomassa uuden mannertenvälisen ohjuksen testiä. KCNA:n mukaan kyseessä oli Hwaseong-17-raketti, joka voisi teoriassa kuljettaa ydinkärjen Yhdysvaltojen mantereelle. Testaus tapahtui 18. marraskuuta. Kim suitsutti aseen kehittäjiä kommenteissaan.

Pohjois-Korea on myös julkaissut uusia kuvia Kimistä, joka poseeraa kameralle ohjuksen edessä yhdessä tyttärensä kanssa upseerien ja tutkijoiden ympäröimänä.

Ohjusta hän kutsui ”maailman vahvimmaksi strategiseksi aseeksi” ja kuvaili sen osoittavan Pohjois-Korean kykyä rakentaa maailman mahtavin armeija. 

Pohjois-Korean puolustusakatemian tiedemiehet kirjoittivat johtajalleen hiljattain kirjeen, jossa he kuvailivat ohjuksen koeammuntaa suureksi "historialliseksi voitoksi" maalle, joka osoittaa Pohjois-Korean suvereniteettia. 

CNN kirjoittaa, että vaikka ohjuskoe osoittaa maan kyvyn laukaista suuren mannertenvälisen ohjuksen ja pitää sen ilmassa yli tunnin ajan, Pohjois-Korea ei ole vielä osoittanut, että se pystyisi laittamaan sen päälle pitkän kantaman ballistisen ohjuksen ja ampumaan sen onnistuneesti.

YK:n turvallisuusneuvosto on kieltänyt Pohjois-Korealta ballistiset ohjuskokeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja