Voiko mies oikeasti tunnistaa naisen orgasmin? Seksuaaliterapeutti: "Välttämättä ei pysty"

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
KATSO VIDEO: Voiko mies oikeasti tunnistaa naisen orgasmin? Entä millaisissa asennoissa naisella on parhaimmat mahdollisuudet päästä hekuman huipulle?

Moni mies kuvittelee tietävänsä varmuudella, milloin nainen saa orgasmin, mutta onko kuitenkaan näin?

Ääntelyä, kiemurtelua, emättimen supistelua... Tietyt merkit viittaavat vahvasti siihen, että seksikumppani on juuri aikamoisella varmuudella saanut orgasmin. Mutta viittaavatko sittenkään? 

Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo MTV Uutisille yhdysvaltalaistutkimuksesta, jossa miehistä yli 80 prosenttia kertoi kumppanin saaneen orgasmin, kun naisista vain noin 60 prosenttia kertoi orgasmistaan.

– Eli on mahdollista myös, että kumppani ei tunnista sitä, että nainen saa orgasmin.

Voiko mies siis ylipäätään varmuudella tunnistaa naisen saaneen orgasmin?

– Periaatteessa nainen pystyy näyttelemään orgasmin aika pitkälle, esimerkiksi ääntelyt, emättimen supistuksetkin pystyy tietyllä tapaa myös näyttelemään. Eli välttämättä sitä ei pysty tunnistamaan. 

Millaisissa seksiasennoissa nainen saa orgasmin todennäköisimmin? Katso yllä olevalta videolta koko haastattelu!

"Naisen orgasmi voi eri kerroilla olla erilainen"

Lavikainen kuitenkin muistuttaa, että pidemmissä parisuhteissa orgasmin oppii tunnistamaan paremmin.

– Mutta on toisaalta hyvä muistaa, että naisen orgasmi voi olla eri kerroilla erilainen. Vaikka se jollain kerralla on tosi voimakas ja siinä on emättimen supistelua ja tiettyjä kehon liikkeitä, niin se jollain toisella kerralla ei välttämättä olekaan sitä samaa, ja silti nainen on saanut orgasmin.

Miksi naiset sitten teeskentelevät orgasmeja? Erään tutkimuksen mukaan kyseessä on "hauraiden" miesten suojeleminen, mutta esimerkiksi vuonna 2019 Archives of Sexual Behavior -tiedelehdessä julkaistu tutkimus esitti, että naisen ideologialla on merkitystä. 

Vuonna 2015 Evolutionary Psychology -lehdessä esitellyn tutkimuksen mukaan syyt orgasmin teeskentelyyn voitiin jakaa muutamaan eri luokkaan, mutta tärkein valeorgasmeihin johtava syy vaikutti kuitenkin olevan se, että parisuhde haluttiin pitää toimivana ja kumppanille haluttiin osoittaa, että hän on hyvä rakastaja. 

Katso myös: Mitkä ovat suomalaisten suosikkiseksiasennot?

Näissä asennoissa suomalaiset sekstailevat mieluiten 4:08
Mitkä ovat suomalaisten suosimat seksiasennot ja miksi? Entä miten seksielämää voisi piristää?

Lue myös:

    Uusimmat