"Naisten käsitys hyvästä seksistä on erilainen kuin miehillä" – ei kai seksinne pääty aina näin?

Onko emätinorgasmi parempi kuin klitorisorgasmi? 0:53
KATSO MYÖS: Emätinorgasmi on parempi kuin klitorisorgasmi, on yleinen myytti. Murtaako vai vahvistaako gynekologi Kia Lampi sen? Katso video.

Päättyykö seksi aina miehen orgasmiin heteroseksissä? Näin huomioitte myös naisen orgasmin seksin aikana.

Kaalimadon kyselytutkimukseen vastanneista miehistä 59 prosenttia kertoi kokevansa, että hyvä seksi päättyy aina orgasmiin. Naisista näin koki vain 31 prosenttia.

Heterosuhteissa voikin olla, että seksi päättyy nimenomaan miehen orgasmiin naisten sopeutuessa tilanteeseen.

– Tutkitusti naisilla on enemmän haasteita orgasmin saamisessa ja voi olla, että osa naisista on sopeutunut orgasmittomaan seksiin ja opetellut nauttimaan siitä, kertoo tiedotteessa Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Lavikainen muistuttaa, että jokainen määrittelee hyvän seksin itse.

–  Tutkimuksesta voi kuitenkin päätellä, että naisten käsitys hyvästä seksistä on erilainen kuin miehillä. Naiset kokevat hyvän seksin enemmän myös muiden asioiden kuin vain orgasmin kautta

Tutkitustikin heteronaisilla on eniten vaikeuksia orgasmin saamisessa. Tässä kyselytutkimuksessa neljännes naisista kertoi kokevansa vaikeuksia orgasmin kanssa harrastaessaan kumppanin kanssa seksiä. Vertailun vuoksi: miehillä luku on vain seitsemän prosenttia. 

Kyselytutkimukseen vastasi tuhat iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.

Huomioitko toisen toiveet?

Naisista 58 prosenttia kertoo nauttivansa seksistä ilman orgasmiakin, miehistä 50 prosenttia. Toiveita orgasmista ei kuitenkaan tulisi jättää huomiotta, vaikka seksi nautinnollista olisi ilmankin.

– Hyvässä ja molemmat huomioon ottavassa seksissä kumpikin pitää huolen siitä, että toisen toive esimerkiksi orgasmin saamisesta otetaan huomioon, Lavikainen muistuttaa. 

Jos haluaa tuottaa naiselle nautintoa, varmin tapa on kiinnittää erityistä huomiota klitorikseen. 79 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista kertoo saavansa orgasmin useimmiten klitorista stimuloimalla. Tämä on havaittu myös tutkimuksissa. 

Monille voikin tulla yllätyksenä, ettei pelkkä yhdyntä johda hekuman huipulle, joten omat tarpeet on hyvä sanoittaa toiselle. 

– Kannattaa muistaa, että kumppani ei ole ajatustenlukija. Omat toiveet ja tarpeet tulee ilmaista riittävän ymmärrettävällä tavalla, Lavikainen toteaa.

Myös seksiasiantuntija Tracey Cox kuuluttaa kommunikaation perään. Cox on todennut Daily Mailin artikkelissaan, ettei orgasmitta jääminen ole kenenkään vika. Hänen mukaansa on hyvä muistaa, että kyse ei ole niinkään siitä, että naisten on vaikeampi saada orgasmia, vaan siitä, että he yksinkertaisesti tarvitsevat tiettyjä asioita sen mahdollistamiseksi.

– Miehet eivät syntyjään tiedä, kuinka saada nainen kliimaksiin, vaan jotta orgasmin voi saada, se vaatii kokemusta ja rehellistä kommunikaatiota teidän kummankin välillä. Syyllisyyspelin pelaaminen ei johda mihinkään, mutta vibraattorin ottaminen mukaan petiin kanssanne yleensä johtaa, Cox vinkkaa.

Tärkeää on myös muistaa, että naisen orgasmissa voi kestää kauemmin. Erään tutkimuksen mukaan naiselta orgasmiin pääseminen vei keskimäärin 13 minuuttia ja 25 sekuntia, kun miehiltä se sujuu paljon nopeammin.

Jos seksin toivotaan päättyvän orgasmiin kummankin osapuolen kohdalla, voidaan esimerkiksi sopia, että naisen orgasmi tuotetaan ensin. Miehenkin laukeamisen jälkeen seksiä voi jatkaa esimerkiksi suuseksin tai käsipelin muodossa.

Katso myös: Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin varmuudella?

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
Voiko mies oikeasti tunnistaa naisen orgasmia? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat