Voiko meikkisi paljastaa työpaikkasi?

Oma pukeutumistyyli sekä arkimeikki voivat kertoa yllättävän paljon kantajastaan. Meikkaaja-maskeeraaja Heidi Kjellmanin mukaan suomalaisnaisten ulkonäöstä pystyy päättelemään yllättävän paljon asioita ammatista luonteenpiirteisiin.

Meikki kertoo kantajastaan enemmän, kuin mitä saatamme tulla edes ajatelleeksi: meikillä voi korostaa parhaimpia puoliaan, mutta myös viestittää omista arvoistaan tai asenteistaan. Siksi kannattaakin miettiä etukäteen, mitä meikillään haluaa viestittää ja millaiseen tilaisuuteen on menossa: esimerkiksi työhaastatteluun ei kannata valita tummaa smokey eyes -silmämeikkiä, jos haluat antaa itsestäsi asiallisen vaikutelman.

Meikkaaja-maskeeraaja Heidi Kjellman kuvailee, että suomalaisista ja heidän ulkonäöstään pystyy usein lukemaan päällepäin esimerkiksi sen, mitä he tekevät työkseen.

– Vaatteet, meikit ja koko kokonaisuus sen kertoo: niistä näkee heti onko se konservatiivisempaa vai leikittelevämpää. Toisin sanoen siitä erottaa, onko henkilö pankissa töissä vai hispteri, Kjellman virnistää.

Keskity yhteen asiaan kerrallaan

Kauneusammattilainen Heidi Kjellman muistuttaa, että meikissä kannattaa keskittyä vain yhteen elementtiin kerralla.

– Koko kasvoja ei tarvitse meikata vimpan päälle, se on turhaa. Keskity mieluummin yhteen juttuun ja tee se kunnolla, ja lopputulos näyttää tyrmäävän upealle. Itsekin välillä mieluummin panostan punaisiin huuliin, enkä silmämeikkiin – ja joskus sitten taas toisin päin, Kjellman kertoo.

Meikkaaja-maskeeraaja vinkkaa, että etenkin kesähelteiden jälkeen säiden kylmetessä suomalaiset naiset uskaltavat kikkailla enemmän meikeillä: esimerkiksi kauniisti meikatut huulet ovat piristävä näky katukuvassa.

– Meikki on siitä ihanaa, että sen kanssa voi leikitellä, Kjellman hymyilee.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja