Voiko haluttomuutesi johtua näistä syistä? Tarkasta lista!

Jos rakastelu ei maistu yhtä hyvältä kuin ennen, tarkasta, voisiko haluttomuutesi johtua seuraavista syistä.

Muistatko ajat, jolloin olit valmis rakastelemaan kumppanisi kanssa yhden intohimoisen suudelman jälkeen? Sittemmin seksihaluihin on vaikuttanut tunneperäiset, fyysiset ja psyykkiset huolet. Eharmony.com listasi muutamia syitä siihen, miksi saatat tuntea haluttomuutta.

Kuuden tunnin yöunet

Nykypäivänä ihmiset kärsivät kroonisesta unenpuutteesta. Vähäiset yöunet eivät ainoastaan vaikuta negatiivisesti ulkonäköön, terveyteen ja tapaan käsitellä päivittäisiä stressitekijöitä, vaan myös vie seksihalut. Krooninen univaje voi ilmetä, vaikka saisit yhtenäiset kuuden tunnin yöunet (suurin osa aikuisista tarvitsee vähintään seitsemän tunnin yöunet) ja se voi alentaa seksihaluihin vaikuttavia testosteronitasoja niin miehillä kuin naisilla.

Kuorsaaminen

Krooninen kuorsaaminen häiritsee kuorsaajan unta, mutta myös vieressä nukkuvaa puolisoa. Uniapnea voi johtaa pitkäaikaiseen unenpuutteeseen, joka seksihalujen vähenemisen lisäksi voi aiheuttaa painonnousua.

Lihominen

Jos viimevuotiset verkkarisi eivät nouse polvea ylemmäksi, on hyvin todennäköistä, että olet lihonut pari housukokoa eli kymmenisen kiloa. Se, että et tunne itseäsi alastomana viehättäväksi ei toki paranna seksihalujasi, mutta lihomiseen liittyvät terveydelliset haitatkaan eivät auta asiaa – loukkaantumisille altistumisesta puhumattakaan.

Liika kuntoilu

Kuten unenpuute, mikä tahansa pitkäaikaista väsymystä aiheuttava asia voi vaikuttaa hormoneihin ja seksinnälkään. Esimerkiksi superaktiivinen kuntoilu: kuntosalille tai liikuntaharrastuksen pariin säntääminen joka päivä heti töiden jälkeen voi aiheuttaa saman vahingon libidolle kuin yöunesta lintsaaminen.

Kolmen viikon takainen riita

Ratkaisemattomat riidat ovat yksi suurimmista ongelmista erityisesti pitkissä parisuhteissa. Kun kiukku ja katkeruus kytevät päiväkausia tai jopa viikkoja, tunteet saattavat nousta pintaan juuri makuuhuoneessa. Kumppaniin voi olla vaikea tuntea vetoa, jos on suunniltaan jostain. Naiset saattavat usein lakaista riidan maton alle rauhan säilyttääkseen, joka voi osaltaan nakertaa seksihaluja.

Kännykät ja läppärit sängyssä

Ellette aio katsoa aikuisviihdettä kännykän näytöltä (mikä sinänsä olisi jo aika tihrustamista), teknologia makuuhuoneessa on takuuvarma seksihalujen tappaja. Läppärit ja älypuhelimet vain vieraannuttavat teidät toisistanne ja on melko hankalaa saada itsensä halukkaaseen mielentilaan, jos kaksi sekuntia sitten on kirjoittanut sähköpostia työnantajalleen.

Loman puute

Elämä on toisinaan stressaavaa. Ja jos asutte yhdessä, myös stressaatte yhdessä. Halukkuutta vähentää kenties ensisijaisesti stressi, oli syy siihen mikä tahansa. Ratkaisu – ainakin väliaikaisesti – voi olla rentouttava loma pois stressin ulottuvilta. Lomaseksiä ei kutsuta lomaseksiksi turhan takia!

Lue lisää aiheesta:


AVA

Lähde: Eharmony.com, Shape.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja