Mainos

Voi, mitä palleroita! Harvinaiset valkoiset leijonakolmoset ihastuttavat

0:40

Valkoinen leijonanaaras Cleopatra synnytti kolme pentua toissa päivänä Georgian pääkaupungin Tbilisin eläintarhassa.

Tänään eläintenhoitajat päästivät median ja eläintarhan vierailijat katsomaan emoa ja pentuja ensi kertaa.

Hoitajat eivät ole vielä lähestyneet vasta synnyttänyttä Cleopatraa, ettei se häiriintyisi. Kuvia vastasyntyneistä valkoisista leijonista on kuitenkin ennätetty jakaa jo esimerkiksi eläintarhan Facebook-sivuilla, jossa on lupailtu emon vievän pikkuisensa pian kävelylle.

Valkoiset leijonat ovat hyvin harvinaisia – ne eivät ole albiinoja ja niiden erikoinen väri on peräisin mutaatiosta. Pentujen syntymä on jo värin puolesta erittäin harvinainen tapaus, mutta erityisen tärkeä se on Tbilisin eläintarhalle. Tarha nimittäin menetti lähes 300 eläintään viime vuonna valtavassa tulvassa.

– Viime vuoden kesäkuussa tapahtunut tulva vei Tbilisin eläintarhasta 281 eläintä, joiden joukossa oli vierailijoiden suosiossa ollut valkoinen leijona Shumba. Siksi Shumban siskojen ja veljen syntymällä on paljon merkitystä meille, eläintarhan johtaja Zurab Guerlidze kommentoi.

Useita eläimiä hukkui ja osa pääsi karkaamaan tulvien tuhottua eläintarhaa. Muun muassa tiikereitä, leijonia, karhuja ja susia oli karanneiden eläinten joukossa. Poliisi joutui myös ampumaan osan karanneista eläimistä, kuten Shumba-leijonan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja