Mainos

Voi mikä löllykkä – livevideo saimaannorpasta ihastuttaa netissä

Luonnonsuojelujärjestö WWF on asentanut kameran paikkaan, jossa saimaannorppa on nähty usein lepäilemässä. Kamera kuvaa suoraa lähetystä Saimaalta, ja hyvällä tuurilla – kuten tänä aamuna – katsoja saa ihastella kivillä lekottelevaa norppaa.

Järjestö muistuttaa, että norppa ei aina kivellä viihdy, minkä vuoksi eläintä ei aina kamerassa näe. Se kehottaakin kertomaan sosiaalisissa mediassa, milloin norppa on nähtävissä. WWF:n livelähetystä voi, ja kannattaa, katsoa täältä.

Perjantaiaamuna onni kuitenkin oli myöten, sillä norppa oli köllötteli rauhassa kivellä nautiskelemassa auringosta.

Katseltavissa toukokuun ajan

Kamera on asennettu paikalleen toukokuun ajaksi. Tämä johtuu siitä, että saimaannorpat nousevat keväällä rantakiville vaihtamaan karvansa.

Tämän ansiosta muuten vedessä suurimman osan ajastaan viettävät norpat ovat kuvattavissa. Karvanvaihdon jälkeen ne nousevat kuivalle maalle harvemmin, yleensä öisin.

WWF kertoo, että hankkeen tavoitteena on levittää tietoa saimaannorpan elintavoista ja sen kohtaamista uhista. Samalla järjestö pyrkii edistämään norpan suojelun yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä ja innostamaan ihmisiä osallistumaan suojelutoimiin.

Eräs tavoite on kannustaa ihmisiä vapaaehtoisesti lopettamaan verkkokalastus Saimaalla, sillä se on norpan suurimpia uhkia.

WWF kertoo, ettei kamerasta ole norpalle häiriötä, ja että Itä-Suomen yliopiston tutkijat ovat auttaneet parhaan kuvauspaikan valinnassa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.