Voi auttaa jopa rasvanpoltossa – 5 hyvää syytä juoda punaviiniä

Kohtuullinen määrä punaviiniä on tutkimusten mukaan hyväksi terveydelle.

Tuoreen espanjalaistutkimuksen mukaan punaviinistä saattaa olla apua masennuksen ehkäisyssä. Tämä ei kuitenkaan suinkaan ole punaviinin ainoa terveysvaikutus. Juoman on nimittäin tutkimuksissa todettu tekevän hyvää muun muassa sydämelle ja muistille.

Tässä viisi hyvää syytä juoda punaviiniä:

1. Punaviini tekee hyvää sydämelle

Punaviinin sisältämien flavonoidien on osoitettu laskevan sydänsairausriskiä. Tutkimusten mukaan punaviini laskee huonoa LDL-kolesterolia. Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan myös punaviinin rypälelajikkeella on väliä: eniten hyödyllisiä antioksidantteja on cabernet sauvignon-, syrah-, pinot noir- ja merlot-viineissä.

2. Ehkäisee masennusta

Liiallinen juominen ei tee hyvää mielenterveydelle, mutta lasillinen punaviiniä päivässä voi sen sijaan olla aivotoiminnalle hyödyksi. Tutkimusten mukaan 2-7 lasillista punaviiniä viikossa juovat ihmiset sairastuvat epätodenäköisemmin masennukseen.

3. Edistää ruoansulatusta

Jogurtti ja kuitupitoiset ruoat eivät suinkaan ole ainoita herkkuja, jotka huoltavat vatsaa ja suolistoa. Tutkimuksen mukaan punaviini lisää hyvien bakteereiden määrää ruoansulatuskanavassa.

4. Voi auttaa rasvanpoltossa

Tutkimuksissa on todettu punaviinin sisältämällä antioksidantilla resveratrolilla olevan rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia. Tutkijat uskovat, että myös punaviinin polyfenoli pikeatannolilla voi olla samankaltaisia vaikutuksia. Pikeatannoli estää tutkijoiden mukaan rasvasolujen muodostumista.

5. Voi parantaa muistia

Liiallinen alkoholinkäyttö vie muistin, mutta punaviinin kohtuujuominen voi jopa parantaa sitä. Punaviinistä, teestä, marjoista ja kaakosta löytyvät polyfenolit voivat tutkitusti parantaa muistia ja ehkäistä Alzheimerin tautia.

Lähde: Fitsugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja