Mainos

Voi aiheuttaa terveysriskin – tässä tilanteessa tamponin käyttö ei ole järkevää

Vaikka tamponit tarjoavat helpon ja huomaamattoman kuukautissuojan, niitä ei kannata käyttää jatkuvasti, gynekologi muistuttaa. 

Kauppojen hyllyiltä löytyy lukematon määrä erilaisia kuukautissuojia jokaiseen eri tilanteeseen. Valikoimaa kannattaa hyödyntää, sillä esimerkiksi pelkän tamponin käyttäminen vuodon jokaisessa eri vaiheessa voi olla erittäin haitallista alapääsi terveydelle. Ja alapääsi terveys on taatusti asia, jota et halua riskeerata. 

Voi aiheuttaa sisäisiä naarmuja ja haavaumia

Tamponit ovat pohjimmiltaan imukykyisiä puuvillatuppoja, mikä tarkoittaa samalla myös sitä, että ne imevät veren lisäksi itseensä myös emättimesi luonnollista kosteutta. Jos imukykyistä tamponia käytetään vuodon ollessa vähäistä, se voi aiheuttaa alapäähäsi pitkäkestoisiakin ongelmia; kuivuutta, kirvelyä ja haavaumia. 

– Kun vuoto on vähäistä ja tamponi erittäin imukykyinen, se imee itseensä emättimen kanavan kosteuden ja voi joskus jopa tarttua kohdunkaulaan, gynekologi Shirin Iranin kertoo.

Jos tamponi pääsee kiinnittymään sisääsi, ulosvedettäessä se voi rikkoa tai naarmuttaa sisäistä ihoasi, ja näin ollen aiheuttaa verenvuotoa kuukautisten välissä. Gynekologi suositteleekin käyttämään terveyssiteitä tai kuukuppia tamponin sijaan silloin, kun vuoto on niukkaa.

Lähde: Metro 

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.